Dünya

Kuzey Kore'den Güney Kore ile enformasyon hattının yeniden açılmasına yeşil ışık

Kuzey Kore önderi Kim Jong-un, Güney Kore ile haberleşme hattının teşrinievvel başlarında yeniden açılması yönündeki isteğini dile getirdi. Kim, ABD'den mevrut diyalog sinyallerini ise "aldatmaca" adına nitelendirdi.

Kuzey Kore'den Güney Kore ile enformasyon hattının yeniden açılmasına yeşil ışık
30-09-2021 14:16

Kuzey Kore önderi Kim Jong-un, Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisinin 2. çağ oturumunda Güney Kore ve Amerika ile ilişkilere müteallik değerlendirmelerde bulundu. Kim, Güney Kore ile kopan haberleşme hattını teşrinievvel kocaoğlan başlangıcında yeniden kurmaya iştahlı bulunduğunu anlatım etti.

Hattın yeniden açılması kararının son ötesi ilişkilerde salah ve temelli sulh düşüncesince "tüm Kore ulusunun beklentisi ve arzusunu gerçekleştirmek" bulunduğunu tamlayan Kim, Kuzey-Güney ilişkilerinin Seul yönetimine ilişkin bulunduğunu vurguladı. Kim, Güney Kore'ye dokunca ödeme amacının olmadığını, Güney Kore yönetiminin de kendilerinden dokunca müşahede ve bunu caydırmaya müteveccih amaçları bırakması icap ettiğini söyledi.

ABD'ye "diyalog" eleştirisi

ABD'den mevrut diyalog sinyallerine de yer veren Kuzey Kore önderi Kim, Joe Biden yönetiminin ön şartsız musahabe etme teklifine ilişkin, "Bu, arsıulusal topluluğu ayartmak ve düşmancasına eylemlerini maskelenmek düşüncesince ıvır zıvır müşterek numaradan ayrıksı müşterek obje değil" ifadelerini kullandı.

Güney Kore'den yanıt

Güney Kore Birleşme Bakanlığı çeşidinden meydana getirilen açıklamada ise muntazır nice problemi aytışmak ve halletmek düşüncesince iane hattının muktezi olduğu, hattın yeniden açılması ilişkin tedarik yapılacağı anlatım edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?