Politika

Kurtulmuş’tan asgari ücret, döviz kuru ve ekonomi hakkında önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Önümüzdeki ayın başlangıcında uygulamaya girecek bulunan asgari ücretin tespiti meselesi iktisap etmek gibi kılıç halis muhlis namüsait gelirli, az gelirli yurttaşlarımızın bu süreçlerden negatif etkilenmemesi için; madem

Kurtulmuş’tan asgari ücret, döviz kuru ve ekonomi hakkında önemli açıklamalar
26-11-2021 18:09
Samsun programı düşüncesince şehre mevrut AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Samsun Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin arkası sıra esnafları gezdi. Vatandaşların durumunu hatırını soran Kurtulmuş, henüz sonraları AK Parti Samsun İl Başkanlığına geldi. Burada partililer ile ortak araya mevrut Kurtulmuş, asgari ücret, döviz kuru ve konuşu gidişat hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Türkiye'nin mütekait ortak süreçten geçtiğini biliyoruz”

Türkiye'nin mütekait ortak süreçten geçtiğinin bilincinde olduklarının altını çizen Prof. Dr. Kurtulmuş, “Türkiye'nin mütekait ortak süreçten geçtiğini biliyoruz. Bu mütekait süreçlerde inşallah baştan sona bu arada ****ni ile ve sağduyu ile bu süreçleri atlatacağız. Türkiye'de hassaten akıbet 1 hafta içinde yaşadığımız kurlardaki baş döndürücü yüksekliğin vatandaşın üstünde oluşturduğu hassaten alıntı gücü itibarıyla oluşturduğu etkilerin farkındayız. Ekonomi ile ilgilendiren topu topu meseleleri etraflı bilgileri ile biliyor, strateji ediyor ve bunlarla ilgilendiren tedbirlerimizi yalnızca gündeş değil levent boylu vadeli tedbirlerimizi de alarak yolumuza bitmeme ediyoruz.

Son zamanlarda Türkiye ekonomisinde ortak tomar önemli ortak aks, dirsek değişikliğine gidildiğini baştan sona bu arada izliyorsunuz. O da şudur: Türkiye üretimi, istihdamı, yatırımı, ihracatı doğrusu gerçek ekonomiyi asal meydan ortak kalkınma modelini uygulamaya koymuştur. Pandemi şartlarının ciddi baskısına karşın Türkiye'nin 2022 senesinde inşallah yüzdelik 9-10 aralığında şişman ortak büyümeyi ortaya koyacak olması da bu tezin ne denli akilane bulunduğunu belirleme etmiş bulunan önemli ortak gelişmedir.

Dünyanın nice durumunda tedbir zincirleri kırılırken, insanoğlu bel kemiği besin maddelerine ulaşmakta fark külfet çekerken dönemi ortak zamanlar tahsil edilen tedbirler nedeniyle Türkiye bu süreci belkili bulunan en düşüt hasarlarla ekmek düşüncesince hız ediyor. Sonuçta ortak ülkenin ekonomisinin gücü yalnızca ortak yegâne 1-2 rakama bakılırsa değil, yalnızca dönemsel birtakım gelişmelere bakılırsa değil o ülkenin istihsal gücüne ve kapasitesine bakılırsa değerlendirilir. Türkiye dakika ulusal defans sanayinden, otomobil ve teçhizata denli nice bölgede arsıulusal piyasalarda mallarını, ürünlerini satabilecek, rakiplik edebilecek çelimli ortak yurt pozisyonuna gelmiştir. İnşallah henüz da güçlenerek bitmeme edeceğiz” sanarak konuştu.

“Fiyatlar dun çekilemiyorsa alıntı enerjisini üst çıkartacak tensikat yapmakla yükümlüyüz”

Asgari ücret ve alıntı gücü dair da görüşlerini bildirme fail Numan Kurtulmuş, “Türkiye'de yaşanan bu akıbet dönemdeki düşüntülü gelişimleri de kayda geçiyoruz. Bir ekonomist yerine şu yaşadığımız gerekçenin nazar boncuğu hesaplı öne sürülen sebebi yok. ‘Şöyle ortak faktör ha da bu yüzden ötürü bu denli şişman ortak düşüntülü evolüsyon oldu' diyeceğimiz nazar boncuğu esbabımucibe yoktur. Bunları Türkiye atlatabilecek ortak güce sahiptir. Kararlılıkla bu süreci atlatacağız. Burada bazılarının ortaya çıkan serüvenli gelişmeyi punt isteyerek sokakları hareketlendirmeye emek harcaması hakkıyla akilane ortak nesne değildir. Biz bu manada muhalefetin legal, yasal mitingler ile hükümete huzur görüşlerini dile getirmesinin demokrasinin ortak gereği olduğuna editör ki inanırız. Buradan ortak kat henüz bildirmek istiyorum ki: sokakların yasa dışı demonstrasyon endüstrisi durumuna getirilmesine hassaten ihtilaf de izin etmemelidir.

Bu manada Türkiye bu süreci aşacak. Aşmanın yolu ****ni, sağduyu ve sabırla bu süreci geçebilmektir. Dövizdeki baş döndürücü oynaklık muhtemelen ortak noktaya geldi. Şimdi henüz da aşağıya akilane gidecek. Daha da önemlisi oynaklık da ortadan kalkarak milletimiz inşallah önünü görebilir ortak noktaya ortak tomar endamsız müddet içinde gelecektir. Bunu söylerken şunun altını çiziyoruz. Vatandaşımızın alıntı gücünde birtakım tebeddülat oldu. Olumsuz manada tebeddülat oldu. Kısa vadede bunu ortadan kaldıracak, doğrudan önümüzdeki ayın başlangıcında uygulamaya girecek bulunan asgari ücretin tespiti meselesi peyda etmek nerede ise kılıç etraflı namüsait gelirli, düşüt gelirli yurttaşlarımızın bu süreçlerden menfi etkilenmemesi düşüncesince mademki fiyatlar ortak tomar geriye çekilemiyor onların alıntı enerjisini yukarıya çıkaracak düzenlemeleri gerçekleştirmek ile yükümlüyüz” halinde konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasının böylelikle şu ifadelere toprak verdi:

“Ümit ediyorum ki asgari ücret ile etraflı yurttaşlarımızın ‘tamam hakkaniyete akla yatkın ortak biçimde oldu' diyebileceği noktada belirleme edilecek. Ayıca namüsait gelirli kesimlere şimdiye denli bulunduğu nerede ise bundan ahir süreçlerde de destek sunar verilecek. Bu mütekait tarihi atlatacağız. Şundan emniyetli olun bu mütekait vakitleri geçtiğimizde önümüz aydınlıktır. Türkiye topu topu dünyanın yalpaladığı, yalnızca keyif itibarıyla değil, konuşu bakımdan da yalpaladığı, topu topu fiyatların da oldukça yükseldiği, şahısların dünyanın ortak tomar varlıklı devletlerinde fark marketlerde az henüz verim bulamadığı zamanlarda Türkiye katı ortak biçimde arasında durmuştur. Olumsuz etkilerin kılıç de altındayız. Bunları aştığımızda önümüzde ortak tomar acemi punt alanlarının olduğu, baştan çelimli şişman Türkiye'yi kurabilmek düşüncesince konuşu bölgede da halkımızı rahatlatacak, henüz ileriye götürülebilecek, ülkenin henüz da ortak tomar gelişmesini sağlayacak ortak tomar önemli fırsatların önümüzde bulunduğunu görüyoruz. Hep bu arada bütünlük ve geçim içinde bu süreçleri aşacağız ve inşallah 2023 ve 2024 seçimleri ile de Türkiye'nin önü henüz da küşade ortak biçimde yolumuza bitmeme edeceğiz.”

Numan Kurtulmuş'un Samsun programlarına başkaca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve partililer katıldı.

Erdi Demür-Furkan Abrek Ünal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?