Politika

Kurtulmuş: Türkiye’de politik cinayetlerle uğraş fail cereyan AK Parti politik hareketidir

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayet" açıklamasına ilişkin, "Bildiğin birlikte obje var ise söyle. Türkiye’de politik cinayetlerle savaş fail hareket, AK Parti politik hareketidir." dedi.

Kurtulmuş: Türkiye’de politik cinayetlerle uğraş fail cereyan AK Parti politik hareketidir
11-10-2021 23:00
Yalova

Numan Kurtulmuş, AK Parti Yalova İl Başkanlığının Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlemiş bulunduğu Danışma Meclisi Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, AK Parti'nin davasının baştan çelimli ve şişman Türkiye’yi ihdas etmek bulunduğunu söyledi.

İddia, arzu ve ahlak sahibi kadrolar kendisine yola bitmeme edeceklerini ve dayanışmalarını artıracaklarını tamlayan Kurtulmuş, "2023’e giderken bu yoldaki eksikliklerimizi noksanlarımızı gidererek tam tarik birlikte halde yürüyüşümüze bitmeme edeceğiz Allah’ın izniyle. 2023’te de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı aşırı çelimli birlikte halde baştan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı üstünden birlikte özgüven oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çekerek, şu halde bitmeme etti:

"İnanın ne gerçekleştirmek olduklarını ve ne yapacaklarını da aşırı da dobra bilmiyorlar. Geçtiğimiz hafta söyledim, yanıt da verdiler. Cumhurbaşkanı talibi evvela Kılıçdaroğlu olacak sanarak yardımcılarından literatür başlangıcında laflar geldi. Arkasından Kılıçdaroğlu, olmayacağının sinyalini verdi. İstanbul ve Ankara büyükşehir şehremaneti başkanlarını da birlikte halde kenara koyarak kişi tarafında sahayı temizledi. Arkasından İYİ Parti’nin Genel Başkanı ‘Ben başvekil adayıyım zaten’ niteleyerek cumhur reisi adaylığından çekildiğini birlikte halde ortaya koydu. Daha elhak cumhurbaşkanlığı düşüncesince rastgele birlikte engel çıkarmayacağını söyledi. Arkasından birlikte ciddi aşama da HDP’den geldi. ‘Biz birlikte anlaşma arayışı ortamında değiliz’ denildi. Bizi de tasdik etti. Biz daima şurası söylüyoruz: HDP’nin maada taraftaki ittifakla ittifakları gizli, iş birlikleri açıktır. Açık iş birliği, duyurulmayan anlaşma ortamında cereyan ediyorlar. Bunları tasdik ettiler. Sıra geldi cumhur reisi adayını bulmaya. Daha doğacak gerçi, zamanı mevcut da demincek eskizlerini, alıştırmalarını yapıyorlar. Biz rahatız, adayımız ve inşallah Cumhurbaşkanımız 2023’te Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhur İttifakı kendisine kılıç şen birlikte halde bitmeme ediyoruz."

"Nispeten hâlâ az profilli birini yavuklu boşaltmak düşüncesince uzlaşmaya çalışacaklar"

Millet İttifakı'nın önceki işlerinin cumhur reisi talibi anmak olacağını dile getiren Kurtulmuş, bu mevzuyla ait düşüncelerini paylaştı.

Numan Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Benim şahsi bu denli salname tecrübeyle söyleyeceğim nesne şudur: Siyasi tabanı olan, ötede cumhur reisi seçilirse kendilerine kadem bağı olacak bulunan biri yerine, politik tabanı sıfır oldukça hâlâ az profilli birini yavuklu boşaltmak düşüncesince uzlaşmaya çalışacaklar. Bunu söyleyince kimisi yavuklu çıkaracaklarını söyleyemiyorlar da 'Hadi bakalım tarzı getirin de kimin yavuklu olacağını görün' diyorlar. Seçimi getireceğiz, 2023'te bu budun sandıkları kuracak ve orada kimin yavuklu olabileceği ortaya çıkacak. Bizim rahatlığımız bu, ne yapacağımızı biliyoruz. Yeniden güçlü, şişman Türkiye’yi kuracağız. Yarım küsurat işimizi tümlemek düşüncesince bu milletin hedeflerine akıllıca akın etmek düşüncesince bitmeme edeceğiz. Onlar ne yapacaklarını biliyorlar mı? Onların en aşırı söyledikleri ‘İyileştirilmiş reislik sistemine geçeceğiz. Güçlendirilmiş saylav düzene geçeceğiz.’ Nasıl geçeceksiniz? İYİ Parti’nin beklediği sistemle CHP’nin yada diğerinin beklediği manzume bire birlikte mı, değil. Hükümeti nite kuracaksınız? Terörle mücadelede HDP’yi Türkiye‘nin teröre erinç mücadelesinde nite kandırma edeceksiniz? Tüm bu sorular duruyor fakat 'Tayyip Erdoğan gitsin de nite giderse gitsin' sanarak birlikte koroyu tutturmuşlar görünüyorlar. Hele alelhusus hâlâ ağır olanı dünya dışından bazı merkezlerden, bazı çevrelerden Tayyip Erdoğan yada AK Parti karşıtı bazı sözlerin gelmesinin de medetini umuyorlar, ordan da imdat bekliyorlar."

"Siyasi cinayetlerle uğraş fail hareket, AK Parti politik hareketidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonradan doğacak adların bazı yerlerde söyleyiş edilmeye başlandığını dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Haddinizi bilin. Türkiye’de kimin cumhur reisi olacağına değişmeyen verici filan ülkedeki filan özek değil yada filan edip değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin halkının kendisidir, ermiş Türk milletidir. Sandık kimisi gösteriyorsa, kimisi sandıktan milletimiz cumhur reisi kendisine çıkaracaksa başımız gözümüz üstünedir. Birtakım idrak operasyonlarıyla kendilerine kere ayırmak arzu edenler ne eyvah ki sonuç biraz gündür de acayip, antika birlikte sözün ardına takılıp gittiler. Diyor ki Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakı politik cinayetleri, bilmiyorum neyi çıkararak Türkiye’de birlikte gerilim çıkaracaklar ve öylelikle seçime derece derece seçmeni konsolide etmeye çalışacaklar.’ Bu cümleye yakın, buna andıran birlikte şeyler söylüyor. Eğer bildiğin birlikte nesne mevcut ise Sayın Kılıçdaroğlu söyle. Dilinin altında bakla her neyse onu da ortaya çıkar. Türkiye’de politik cinayetlerle uğraş fail hareket, AK Parti politik hareketidir. Türkiye’de faili meçhullerin, cezaevlerindeki sistemli işkencelerin, halkı birbirine ibik bozulmamış sol çatışmalarının karşısında sonuna denli duran parti, AK Parti’dir, bu politik harekettir."

"Bu budun buna ayakkabı bırakmaz"

Kurtulmuş, rahmetli Başbakan Adnan Menderes’ten itibaren başlamış bulunan Türkiye’nin ulusal politika geleneğinin, darbelerden, faili meçhullerden, politik cinayetlerden, mestur odalar ortamında meydana getirilen pazarlıklardan yana tek halde işinin olmadığını belirtti.

Bu ülkede darbelere kimlerin erinç vakfe sergilediğinin arasında bulunduğunu tabir fail Kurtulmuş, laflarını şu halde sürdürdü:

"15 Temmuz'a erinç kimin kesin birlikte halde bulunduğu ortadadır. 15 Temmuz’da kimin ‘Bize buradan birlikte atlatmak kazanç mı?’ sanarak beklediği de ortadadır. Türkiye’nin halis muhlis politik cinayetlerini sonlandıran, çetelerin bu ülkede uydurma sahibi olmasını önleyen, bu politik harekettir. Dolayısıyla tek halde kusur laflarla milleti birlikte kaygı tüneline sokmaya kimesne çalışmasın. Varsa duyumlarınız söyleyin. Tedbirleri hâlâ artırsınlar fakat ortalığı karıştırma, suyu bulandırma, algıları kirlettirmek düşüncesince bu cins laflar söylemenin noktayı de değildir. Bu budun buna da ayakkabı bırakmaz. Seçimler vaktiyle yapılacak. Millet sandıktan Allah’ın izniyle kimisi çıkardıysa ona haysiyet edeceğiz. Sandıktaki ahali oylarını değişmek düşüncesince alışılagelen dışı yollara inhiraf etmek bizim bilmediğimiz, bizim kitabımızda yazmayan şeylerdir. Biz milletin gönlüne girmeyi, milletinin oyunu edinmeyi asal kendisine bildirme fail ve milletimiz ne diyorsa ona 'baş menfez üstüne' deriz. Darbelerden, darbecilerden, yılgı hallerden, bir takım faili bilinmeyen cinayetlerden, bir takım politik cinayetlerden imdat ummayız. Medet umanları da alçak insanoğlu kendisine tanımlarız.”

Türkiye'nin cahillik kesiminde de 18-30 gözyaşı göbek grubunda da AK Parti’nin birlikte numara tümen bulunduğu dile getiren Kurtulmuş, "Açık boşluk birlikte numara tümen AK Parti’dir. 'Gençler AK Parti’den ümidini kesti' diyorlar. Zannedersin ki AK Parti birlikte numara değil de ayrıksı birlikte tümen birinci. Hiçbir gözyaşı grubunda AK Parti’den ayrıksı parti, birlikte numara tümen değildir. Hangi anketi istiyorlarsa alsınlar koysunlar önlerine. ‘Efendim idrak meydana getirmeye bitmeme ediyorlar.’ O devir size algının üzerinde birlikte ayrıksı miktar vereyim. Türkiye’de AK Parti’nin uzuv sayısı 11,5 milyondur. Türkiye’deki halis muhlis politik partilerin mecmu üyelerinden hâlâ fazladır." ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, toplantının arkası sıra Yalova Valiliği ve Belediye Başkanlığını görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?