Gündem

Kuraklık vurdu, baraj çöle döndü

Elazığ'da kuraklığın sansasyonel olmasıyla beraberce Hamzabey Barajında sular çekildi. Suların çekilmesi toprakta dip çatlaklar oluşurken, barajın akıbet ıpıssız adeta çölü andırdı.

Kuraklık vurdu, baraj çöle döndü
07-10-2021 12:37

Ülke genelinde bulunduğu derece Elazığ'da da yağışsızlık sene süresince sansasyonel oldu. Kuraklıkla baş başa Elazığ'ın müşterek baş döndürücü noktasının içmece ve istimal suyunu karşılayan Hamzabey Barajında sular çekildi. Suların çekilmesi ile toprakta dip çatlakla oluşurken, barajın akıbet ıssız adeta çölü andırdı. Baraj sularının altında küsurat serbest düzlük yürünebilir bir duruma gelirken, ortasından sabık emektar Palu- Arıcak yolu ortaya çıkarak kullanılır bir duruma geldi. Aynı sürede suların çekilmiş bulunduğu bölgede hayvanlarını otlatmaya etkin çobanlar, ot ve su bulamadıkları düşüncesince güç vakitler geçirdiklerini anlatım etti.

Hayvanlarını otlatan Karacabağ köyü sakinlerinden Melik Orman, “Önceden suyumuz vardı. Yağmur yapmadığından ötürü suyumuz tek kalmadı. Bu sene baş döndürücü yağışsız geçti. Son dü yıldır baş döndürücü yağışsız geçiyor. Yağış da olmuyor ondan ötürü suyumuz kurudu. Bundan 3-4 ay öncesine derece da bunca suyumuz vardı. Bu müddet zarfı içinde tek suyumuz kalmadı. Önceden bu derece dun inemiyorduk. Şu an hayvanları sulayacak arazi yok” dedi.

Kamil Can Kılıç - Rıdvan Yeşilırmak - İbrahim Meydanoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?