Asayiş

Küçük Müslüme akıbet yolculuğuna uğurlandı

Mersin'in Gülnar ilçesinde, ailesinin cilt kurduğu tam ormanlık bölgede kaybolduktan 10 güneş sonradan ölmüş bedenine erişilen 2,5 yaşındaki Müslüme Yağal'ın cenazesi Karaman'da akıbet yolculuğuna uğurlandı.

Küçük Müslüme akıbet yolculuğuna uğurlandı
20-11-2021 16:25

Mersin'de ölü açımı işlemleri tamamlanan ıvır zıvır Müslüme'nin cenazesi Gülnar ilçesine ordan da ailesinin arzusu ilişkin defnedilmek kadar cenaze aracıyla Karaman'a gönderildi.

Karaman'a getirilen cenaze salat evveliyat manşet ****u eşliğinde büyükbabası İbrahim Yağal'ın Çavuşpınarı köyünde mevcut evinin önüne götürüldü. Müslüme'nin ölmüş gövdesi elan sonraları cenaze namazı kılınmak kadar sonraları Karaman site merkezinde Çeltek Mahallesinde mevcut Kazalpa Mezarlığına getirildi.

Musallaya konulmuş olan ıvır zıvır tabuta sarılan bacı Nurcan Özcan ve birtakımı akrabaları yaş döktü. Akrabaları Müslüme'nin tabutunun ilişkin Türk Bayrağı açarak gül bıraktı.

Cenaze namazına Müslüme'nin büyükbabası İbrahim Yağal, yakınları, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, milletvekilleri ile aşırı sayıda yurttaş katıldı. Selman-ı Farisi Camisinde ikindi namazını müteakip Müslüme düşüncesince cenaze namazı kılındı.

Namazın peşi sıra Müslüme'nin ölmüş gövdesi salat kılınan kavuşum doğrudan yakınında kazılan mezarına rahmetle defnedildi.

Anne ağababa cenazeye katılamadı

Müslüme Yağal'ın ana ve babası ise cenaze namazına katılamadı. Müslüme'nin ölmüş bedeninin bulunmasının peşi sıra sormaca kapsamında jandarma çeşidinden gözaltına tahsil edilen ana Selvi Yağal, ağababa Mehmet Yağal, ata Hasan Yağal, anneanne Müslüme Yağal, ahi ve DOĞRU akrabalarının aralarında bulunmuş olduğu bütün 8 isim ise cenaze namazına katılamadı. Gözaltındaki 8 bireyin Mersin'in Gülnar ilçesinde jandarma komutanlığında tabir işlemlerinin bitmeme ettiğini öğrenildi.

Ali Rıza Dağlı - İbrahim Yetkin - Mehmet Dağlı
 

İLGİLİ HABER
Müslümenin büyükbabası ve ninesi başıboş bırakıldı, 6 bireyin sorgusu sürüyor Müslüme'nin büyükbabası ve ninesi başıboş bırakıldı, 6 bireyin sorgusu sürüyor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?