Asayiş

Küçük Duru'nun ölümünde işletme malikleri kusurlu bulundu

Mersin'de babasının mevlit haset düşüncesince ailesiyle beraberce gittikleri restoranın aldatmaca parkındaki oyuncak helikopterde yalıtım akımına kapılarak hayatını yitiren 5 yaşındaki Duru Tan'ın ölümünden mesul sanıkların yargılanmasına bitmeme edildi. Duruşmada okunan u

Küçük Duru'nun ölümünde işletme malikleri kusurlu bulundu
07-10-2021 15:00

Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklanmadan sanıklardan aşçı mensupları M.S. ve E.U. ile tarafların avukatları katıldı. Diğer sanıklar işletme sahibi F.A, oğlu H.A, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı D.Ü.D. ile iş noktayı hekimi T.K. duruşmaya gelmedi. Duruşmada okunan uzman tutanağına göre, sanıklardan işletme sahibi F.A. ve oğlu H.A'nın birincil kusurlu, çalışanlar M.S. ve E.U'nun da ikincil kusurlu olduğunun anlaşıldığı anlatım edildi. Sanık M.S. tutanağa huzur savunmasında, ile alakalı iddiaları onama etmeyerek, "Restoran aşırı şişman müşterek alan. Benim garson yerine çalıştığım arazi hile bölgesinden uzakta. Ben özlük bölgemin işleri ve temizliğiyle uğraşıyorum. Oyun parkındaki helikopterin fişi çekiliydi, kullanılmıyordu. Oyun parkında fenomen haset kestirmece 25 bebek vardı fakat helikopter makinesi fişe asılmış değildi. Atıl yerine duruyordu" dedi.

Diğer maznun E.U. da vakada kusurunun olmadığını savundu.

Mahkeme savcısı, esasa bağlı mütalaasında, F.A, H.A, M.S. ve E.U'nun "taksirle müşterek bireyin ölümüne illet olma" suçundan cezalandırılmasını istedi. Savcı başkaca 2 sanığın ise beraatine değişmeyen verilmesini istem etti.
Hakim, maznun avukatlarının defans düşüncesince ek müddet istemesi üzerinde duruşmayı 12 Ekim'e erteledi.

Olayın geçmişi

Mersin Serbest Bölgesinde etkin Zafer Tan (45), tevellüt haset zımnında benzeri Nilgün Tan (37), kızları Duygu (15) ve Duru (5), andıran arkadaşı ve onun çocuklarıyla baş başa 30 Ağustos 2019 tarihinde biçim Toroslar ilçesi Doruklu Mahallesi'ndeki müşterek restorana yemeğe gitmiş, restoranın hile parkında oynamaya süregelen çocuklardan Duru Tan, oyuncak helikopterde sabit biçimde bulunmuş ve çarpıcılık akımına kapılarak hayatını yitirdiği anlaşılmıştı. Olayın arkası sıra Tan ailesi, kızlarının ölümünde ihmalleri bulunmuş olduğu nedeni öne sürülerek aşçı işletmecisi Fatma A. ve oğlu Hasan A. ile aşçı mensupları huzur sorun açmıştı.

Koray Ünlü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?