Sağlık

Kripto para insan sağlığını tehdit ediyor

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, mevhum paraların ilkin çoluk çocuk ve kollar edinmek kabilinden insan sağlığı üstünde negatif tesirleri bulunduğunu belirtti.

Kripto para insan sağlığını tehdit ediyor
25-11-2021 13:44
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, mevhum paraların insan sağlığı üstündeki aksi etkilerine değindi. Kripto paraların aksi etkilerini sıralayan Dilci, hassaten çocuklarda köstek alışkanlığı oluşturmasının altını çizdi. Dilci açıklamasında, “Sanal para uygulamaları müşterek düzen yerine karşımıza çıkıyor lakin işin art planında nice riskleri de barındırmaktadır. Son senelerde bu coin uygulamaları yahut coin infaz süreci ile çocuklarda nefis ve gurur algısı üstünde derin müşterek tahribat oluşacak buda çocuğun geleceğini tutu dibine alabilecek birtakımı aksi neticeleri doğuracaktır.

Adrenaline ilişkin dopamin hormonunun sergilenmesi ile başlamış olan süreçte, çocuklarda henüz baş döndürücü hormon salınımına ilişkin müşterek bağımlılık oluşacaktır. Oyun kıl payı algılanan lakin çocuğun heyecansal kısmını besleyen, müşterek ayrışık yığın bozukluğa dönüşerek köstek bağımlılığının kapısını aralayacaktır. Oyun bağımlılığı ekseninde köstek ve riziko konumu güçlenecek. Bu gidişat çocuğun esas hayatında da riziko almasını kolaylaştırabileceği kıl payı önsezi ve düşüncelerini arama edememe, eylemini akilane yönlendirememe kıl payı neticeler doğuracaktır” dedi.

Kripto para bencilleştiriyor

Dilci, saklı yazı paranın çoluk çocuk ve evlatların ruh bilimsel gelişimini de aksi yönde etkilediğini anlatım edip, “Hazırlıkçı müşterek kişiliğin ortaya çıkması ile tembelleşen ide ve psikomotor becerilen normalle esas yaşama uyumu güçleştirecek bu açıdan üretmeden ifna yahut birilerine basıcı kalma kıl payı hayalperver müşterek döl karşımıza çıkacaktır. Söz konusu bu gidişat genellendiği devir sosyal geleceği de riziko dibine atmaktadır. Çünkü üremeden tüketen müşterek insan başkalarına arsız olmaktadır. Neticede köstek boyutunun müşterek apayrı versiyonu yerine buna ilişkin akımları da yanında getireceği düşüncesince bu insan mıhlı müşterek dirim seçimi sürdüremeyecektir. Bu yönü ile narşist, egosantrik , ego birimci , gelişigüzel şeyi anık bulan ve anık olmasını talip bu eşhas dominant müşterek cibilliyet niteliğine bürünerek etrafı ile eğlencesiz bir duruma gelecektir” dedi.

Kalp krizine illet olabilir

Dilci, saklı yazı paraların bedel değişimlerinin takibinin önsezi krizi ilkin iktisap etmek kıl payı müşterek baş döndürücü değişik riski de yanında getirdiğini anlatım ederek şunları söyledi:

“Sürekli riziko ve korku vaziyeti kandaki değişik hormonel nitelikleri aksi yönde etkileyecektir. Buda önsezi krizi yahut öbür önsezi haslet rahatsızlıklarına dönüşecektir. Sürekli oturmanın getirdiği içki dönme sistemlerindeki enboli çoğalması kıl payı anide ölümler, anide haslet tıkanıklıkları kıl payı risklere de illet olacaktır. Uyku bozukluğuna ilişkin daima düşünmenin ve heyecansal dürtülerin tesirinde ilkin yazışma kazaları iktisap etmek kıl payı esas açıdan ki iş, gidiş geliş yahut benzeşim hallerde öfkeli, agresif, agresif müşterek gidişat sergileyecek. Buda dalgınlık ve odaklanma sorununu yanında getireceği kıl payı çocuğun etrafına erinç tehditkar müşterek davranış sergilemesine sebebiyet verecektir.”

İLGİLİ HABER
Kripto parada toy müşterek sevdalı iddiası Kripto parada toy müşterek sevdalı iddiası
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?