Dünya

Kremlin: 'Ukrayna ve Kiev'i bombaladığımıza dair iddialar gerçeği yansıtmıyor'

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile telefon görüşmesine bağlı meydana getirdiği açıklamada, “Rusya'nın Kiev'e ve Ukrayna'nın öbür kentlerine roket saldırıları ve bombardımanlar düzenlendiğine dair iddialar gerçekle bağ

Kremlin: 'Ukrayna ve Kiev'i bombaladığımıza dair iddialar gerçeği yansıtmıyor'
03-03-2022 17:19

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarının 8'inci gününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile birlikte telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin çeşidinden meydana getirilen açıklamada, Devlet Başkanı Putin'in Cumhurbaşkanı Macron'a Kiev yönetiminin 7 senedir Donbass'a saldırdığını, fakat Amerika ve Batılı devletlerin buna nağme çıkarmadığını dediğini aktardı. Açıklamada Putin'in, "Donbass'ta sivillere müteveccih aşırı sayıda dirilik yitirilmesine kez açan ve beniz binlerce insanı Rusya'ya sığınmaya kahir etraflıca süredir bitmeme fail genosit örtbas ediliyor" ifadelerine de toprak verilirken, toplantıda araştırma konularının da ele alındığı tabir edildi. Açıklamanın devamında, "Özel harekatın görevleri herhangi birlikte halükarda hesabına getirilecek. Müzakereleri tehir eliyle devir edinim girişimleri ise elden araştırma pozisyonumuzda Kiev'e müteveccih ek talepler ortaya çıkmasına kez açıyor" denildi.

“Rus ordusunun Ukrayna'daki operasyonları ‘her ne olursa olsun' hedefine ulaşacak"

Kremlin'den meydana getirilen açıklamada Putin'in operasyonlara bitmeme edileceğini vurguladığı belirtilerek, “Rus ordusunun Ukrayna'daki operasyonları ‘her ne olursa olsun' hedefine ulaşacak" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, "Plana uyarınca ilerleyici hususi harekat esnasında Rus Silahlı Kuvvetlerinin sivillerin dirilik kaybını engel olmak düşüncesince cins bulunan herhangi birlikte şeyi icra ettiği başta vurgulanmaktadır. Kiev'e ve Ukrayna'nın öteki kentlerine roket saldırıları ve bombardımanlar düzenlendiğine dair iddialar gerçekle bağdaşmıyor ve Rusya karşıtı dezenformasyon kampanyasının unsurları adına kullanılıyor" denildi.
 

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?