Dünya

Kremlin Sözcüsü Peskov: 'Elinde silah olanlar ordumuza saldırırsa hedef haline gelirler'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Ukrayna vatandaşlarının harp zamanında başıboş silah kullanabileceği açıklamasına ilişkin, “Elinde silah olanlar ordumuza saldırırsa hedef haline gelirler” dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov: 'Elinde silah olanlar ordumuza saldırırsa hedef haline gelirler'
10-03-2022 13:50
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının peşi sıra Ukrayna halkı da Rus birliklerine dirlik direnç gösteriyor. Bugüne derece protesto, motolof ve ayrışık yöntemlerle Rus birliklerine dirlik duran taharri memuru polis halkın önünü ayırmak düşüncesince Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy birlikte kararname imzaladı. Bu kararnameye mucibince Ukrayna'daki siviller harp zamanında başıboş birlikte halde silah kullanabilecek. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov bu karara aksülamel göstererek, “Hatırlarsanız, en esasen bu yana Başkan Putin herkesi silahlarını bırakmaya çağırdı ve kimsenin hiç kimseye saldırmayacağının garantisini verdi. Dolayısıyla elinde silah olanlar ordumuza saldırırsa o devir tabii ki hedef haline gelirler” dedi.

Sözcü Peskov planlı matbuat toplantısında, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki birlikte bebek hastanesine Rus birlikleri kabilinden meydana getirilen saldırıyla ilgilendiren tedbir alınıp alınmayacağı sorusuna, “Ordumuzdan banko deyiş alacağız. Çünkü orada neler bulunduğunu kimesne bilmiyor” gibi yanıt verdi.

Rusya önderi Vladimir Putin'in Ukrayna'daki operasyonlar ve medyada yazılanlar ile ilgilendiren daima deyiş aldığını tamlayan Peskov, “Medyada çıkan bilgiler hazırlanıp başkana sunuluyor. Başkan derneşik namına iletişim araçları kanallarını deyiş biçiminde almaktadır ve araştırmalarda bulunuyor” dedi.

Rusya'nın Avrupa Konseyi'nden çekilmesinin ayrımsız sürede topu topu mekanizmalarından çekilmesi anlamına geldiğini kail Peskov, “Sonuçta Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamaları dirlik değerlendirme gerçekleştirmek sizde ikrar edersiniz ki benim işim değil. Ancak saf namına Avrupa Konseyi'nden istifa etmek gerekliliktir” dedi.

Gazetecilerin Rusya'nın kararının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) müdahale topu topu mekanizmalardan çekilmesi anlamına mı geldiği sorusuna ise Peskov, “Evet, topu topu mekanizmalardan çekilme” gibi ödün verdi.

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?