Yaşam

Köyde 10 senedir biricik başına canlı Selami Salman evinde Vali Aydoğdu'yu konuk etti

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 30 sene evvel su çıkmadığı düşüncesince boşaltılan Gözlukuyu köyünde biricik başına canlı 66 yaşındaki Selami Salman'ı görüşme etti.

Köyde 10 senedir biricik başına canlı Selami Salman evinde Vali Aydoğdu'yu konuk etti
22-10-2021 16:34
Aksaray

Anadolu Ajansının (AA) Salman'ın öyküsünü haberleştirmesinin arkası sıra Vali Aydoğdu, beraberindeki İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ ile köye gitti.

Su çıkmadığı düşüncesince boşaltılan köyde 10 senedir yegâne başına yaşıyor

Salman, Vali Aydoğdu'nun "kent merkezinde yaşam" teklifini, köyde yaşamış olduğu çetince yaşama karşın arka çevirdi. Çocukluğunun geçmiş olduğu noktayı artırmak istemeyen Salman, Aydoğdu'dan, evinin çatısının onarılması, buzdolabı, soba ve göstergeç isteğinde bulundu.

Aydoğdu, AA muhabirine, Selami Salman'ın öyküsünü televizyondan izlediğini söyledi.

Dölek Mevkisi'ne köyün seneler evvel taşındığını hatırlatan Aydoğdu, şu değerlendirmede bulundu:

"Selami amcamız köyünden boşanmak istemiyor. Hasan Dağı eteklerinde aşırı dobra ortak konumda köyü. Tabiatla iç içe, doğası aşırı iyi. Amcamız, aşağıdaki köye de gidip geliyormuş. Oradaki komşuları da yemeğe falanca çağırma ediyorlarmış. Selami amcamız köyden boşanmak istemiyor. Doğayla beraberce iktisap geçirmek namına erinç veriyormuş. Haberde en aşırı etkilendiğim toprak eşini kaybetmesine yaşamış olduğu sıkıntı oldu. Selami amcamız, 'Eşimi kaybettiğimde gelişigüzel obje bitti' diyor. Eşler evi derleyen, toplayanlardır. Çocuklar ortada nizamı sağlayıcı direktir. O fidan gidince yaşantımız da gidiyor."

Aydoğdu, Salman'ın isteklerini elden namına getireceklerini belirterek, "Selami amcayı bundan sonra bekâr bırakmayacağız. Güzel çayından yıldızlara mesnet emmek istediğimizde yanına geleceğiz. Salman'ı metin ve sıhhatli gitmek bizleri aşırı bahtiyar etti." diyerek konuştu.

Vali Aydoğdu, ziyaretin böylelikle Salman'a cep telefonunun numarasını vererek, "Her devir beni arayabilirsin. Telefonum sana gelişigüzel devir açık." dedi.

"Köyümü ayrılma geçirmek istemiyorum"

Salman ise Vali Aydoğdu'nun misafirliğe geleceği bilgisi ilişkin aşırı heyecanlandığını anlatım etti.

Eşinin 10 sene evvel kanserden yaşamını kaybettiğini ve yaşamının elan da zorlaştığını, onun kaybının arkası sıra köyde yegâne başına yaşadığını özetleyen Salman, "Valimizden buzdolabı, televizyon, soba ve evimin cari çatısının yapılmasını istedim. Valimiz beni Aksaray'a iletmek istedi. Ancak ego onama etmedim. Aksaray'da kalburüstü kafese de koysalar gine gitmem. Burada dağın havası aşırı elleme geliyor. Köyümü ayrılma geçirmek istemiyorum. Aksaray'a gidersem 1 sene içinde ölürüm. Ben burada aşırı rahatım." laflarına toprak verdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?