Sağlık

Kovid-19'un sonuç varyantları gebelerde hâlâ ağırbaşlı seyrediyor

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnanç Mendilcioğlu,n"Son modifikasyon gebelerde hakkıyla ciddi etkisinde bırakır yarattı. Yatan iki canlı parasız sayısı arttı, maatteessüf ciddi izliyor ve zayiat da az buçuk henüz aşkın oldu." dedi.

Kovid-19'un sonuç varyantları gebelerde hâlâ ağırbaşlı seyrediyor
25-09-2021 13:01
Antalya

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnanç Mendilcioğlu, toy kimse koronavirüsün (Kovid-19) akıbet varyantının gebelerde elan ciddi seyrettiğini belirterek hamilelikte kilogram alımına uyanıklık edilmesi, tam düze aşıların yaptırılması icap ettiğini bildirdi.

Mendilcioğlu, AA muhabirine, gebelerin akıbet varyanttan aşkın etkilendiğini söyledi.

"Son modifikasyon gebelerde hakkıyla ciddi etkisinde bırakır yarattı. Yatan yüklü parasız sayısı arttı, maatteessüf ciddi izliyor ve zayiat da az buçuk elan müşterek tomar oldu." diyen Mendilcioğlu, gebelerde Kovid-19 tedavisinin az buçuk ayrımlı olduğunu, normalde geçer not birtakım ilaçları hamilelerde kullanamadıklarını dile getirdi.

Bu manada gebelerde izlem ve dayanaklık eylemek tedavisinin ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Mendilcioğlu, hamileliğin de yarattığı birtakım etkilerin bu hanımları zora soktuğunu aktardı.

Gebelerin bire müşterek yaşlarındaki yüklü sıfır hanımlara layıkıyla rahatsızlığı elan ciddi geçirdiğini ve koyu bakıma duhul riskinin elan müşterek tomar bulunduğunu özetleyen Mendilcioğlu şunları kaydetti:

"Entübe eylemek mecburiyetinde kaldığımız gebeler oluyor. O manada yüklü hanımefendilerin aşkın elan uyanıklık etmesi gerekiyor. Genelde entübe eylemek mevlit endikasyonu değildir. Gebeliğin haftasına ve bebeğin özelliğine layıkıyla bebeği doğurtup entübe ediyoruz. Doğum düşüncesince şerait akıllıca değilse çocuk asıl karnındayken de entübe edilebiliyor. Anne üzere bebeği de dayanaklık eylemek olmak entübasyonda extra güç gerektiriyor. Burada bebeğe minimum dokunca verecek ilaçların kullanması önemli."

Mendilcioğlu, gebelerin aşılarını yaptırmış olsa bile toplumsal mesafe, hıfzıssıhha kurallarına aşkın elan müşterek tomar uyanıklık etmesi, muvazeneli beslenmesi ve antrenman yapması icap ettiğini belirtti.

"Sütte oluşan antikorlar da bebeği koruyor"

Yüksek tansiyon, şeker, sigara kullanmanın da hastalığın seyrini ağırlaştırdığını özetleyen Mendilcioğlu, "Gebelikte kilogram alımına aşkın uyanıklık edilmesi gerekiyor. Gebelikte tahsil edilen baş döndürücü kilolar Kovid-19 düşüncesince de riziko yaratıyor, koronavirüsün gebelerde elan ciddi seyretmesine illet oluyor." diyerek konuştu.

Aşının gebelerde şu asıl denli müşterek dava oluşturmadığına yer veren Mendilcioğlu şu şekilde bitmeme etti:

"Tüm hamilelik süresince ve emzirme çağında aşılar yaptırılabiliyor. Bununla ait müşterek dava görülmedi. Gebeliğin gelişigüzel ayında aşı yaptırılabilir. Başta gebeliğin evvel üç ayında bebeğin organları geliştiği düşüncesince ihtiraz yaratmıştı lakin hastalığın riskini düşündüğünüzde gebeliğin evvel üç ayında da aşı olunması öneriliyor. Gebelik çağında aşı bulunan hanımefendilerin bebeklerinde günah yahut hastalığa rastlanmadı. Aşılar, bebeğe kâr sağlıyor. Annede oluşan antikorlar bebeğe geçip doğduktan müşterek müddet sonraları korumaya bitmeme ediyor. Emzirme çağında de aşı olunduğunda sütte oluşan antikorlar bebeği koruyor."

Mendilcioğlu, salgındaki akıbet dalganın gebelerde zayi oranlarında artışa illet olduğunu, yenidoğanlarda da Kovid-19 olaylarına rastlanabildiğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?