Sağlık

Kovid-19 servisindeki keyif personelleri hastaların aşılama pişmanlığına şehadet ediyor

Kars Harakani Devlet Hastanesinde Kovid-19 servisinde işyar esenlik çalışanları, tedavilerine hastanede bitmeme edilen hastaların meydana getirilen hepsi uyarılara karşın telkih yaptırmadıkları düşüncesince yaşadıkları pişmanlığa şahitlik ediyor.

Kovid-19 servisindeki keyif personelleri hastaların aşılama pişmanlığına şehadet ediyor
23-10-2021 14:36
Kars

Kentte Kovid-19'a yakalandığı düşüncesince otama dibine tahsil edilen hastalar, Harakani Hastanesi Yoğun Bakım Servisi ile başka servislerde otama görüyor. Bu hastaların iri birlikte çoğunluğu on paralık aşılama sıfır yada aşılarını tamamlamayanlardan oluşuyor.

Sağlık vaziyeti ciddi olanların koyu izlev servisinde devir kurnaz teneffüs aletine bağlanarak otama görmüş bulunduğu hastanede fariza önleyen esenlik çalışanları, sonuç devirde başta "Ben gencim bana birlikte obje olmaz" diyenlerin hastanede yaşamış bulunduğu sorunlara tanık oluyor.

Hastanenin Kovid-19 servisinde işyar Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Perinçek, AA muhabirine, Kovid-19 sürecinde kâffesi Türkiye'de bulunduğu derece virüsün ortaya çıkmış bulunduğu önce devirde Kars'ta da koyu çalıştıklarını söyledi.

Aşılama periyodunun başlamasıyla Kovid-19 olaylarında birlikte hacim eksilme bulunduğunu lakin sonuç devirde baştan çoğalma yaşandığını özetleyen Perinçek, "Son devirde aşılananların payı azaldı. Birebir hastaneye başvuran hem hastanemizde yatırılan bununla birlikte koyu bakımda strateji ettiğimiz hastalarda Kovid-19 varyantları çoğalma göstermektedir." dedi.

Aşısını yaptırsaydı rahatsızlığı evinde geçirecekti deminden makineye bağlı

Perinçek, hastanede otama gören Kovid-19 hastalarının çoğunluğunun aşılama sıfır kişilerden oluştuğunu aktararak, şöyleki bitmeme etti:

"Hem serviste bununla birlikte koyu bakımda yatan hastaların en ehemmiyetli eş nitelikleri aşılama sıfır yada çıtırbom şu demek oluyor ki yegâne düze aşılama bulunan kişilerden oluşmalarıdır. Kovid-19 bu insanlarda elan koyu biçimde görülmektedir, aşılama olmayanların yatış payı da artmaktadır. Şu an koyu bakımda yatan birlikte hastamız 32 yaşlarında birlikte avrat ve göz boncuğu biçimde aşılama yaptırmamış. Aşı yaptırsaydı rahatsızlığı evinde geçirecekti lakin şu an makineye ilişkin biçimde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Hastanede yatanların yarısından dahası aşısını mükemmel yaptırmayan yahut on paralık yaptırmayan hastalarımızdan oluşmaktadır."

Gençlerin hastanede yatış oranının efdal olduğuna ayraç fail Perinçek, "Şimdi elan baş döndürücü gördüğümüz dinç hastalarımız var. Bunlar zat gençliklerine güvenerek, 'Ben aşılama yaptırmam bana birlikte obje olmaz, benim vücudum dirençlidir.' diyen hastalar. Serviste yatan hastalarımız ortada 35 yaşlarında birlikte koşa var, aşılarını yaptırmamışlar ve elan sonradan da 'atlatırız' niteleyerek bekleyip elan biçimsiz biçimde geldiler, tahminî 25 gündür serviste yatmaktalar ve takipleri bitmeme edilmektedir. Buradan aşının önemini görüyoruz." niteleyerek konuştu.

"Aşıyla ilgilendiren sonuç nedamet kâr vermiyor"

Perinçek, aşının bariz birlikte taraf tesiri olmadığına dikkati çekerek, "Aşıyla ilgilendiren sonuç nedamet kâr vermiyor, gerçeklenmiş aşılamanın yapılması icap ettiğini söylüyoruz. Yaklaşık 2 senedir bitmeme fail bu hastalıkla ilgilendiren aşıların baş döndürücü taraf tesiri de görülmemekte, bunu Türkiye'de, dünyada hacısı hocası görüyor. Elinizi kestiğinizde olduğunuz kazıklı humma aşısı, salname enflüanza aşısı yahut 5 yılda birlikte yaptırdığınız batar aşısı derece Kovid aşısı da yaşamımızın birlikte parçası. Bu aşılama bizi koyu bakıma girmekten, elan biçimsiz koşulları yaşamaktan kurtarıyor, aşıların yaptırılması gerektiğine inanıyorum. Aşı olanlarda Kovid-19 testi artı çıkabilir lakin bu şahıslar hastaneye yatmadan, on paralık belirti vermeden yada geniş kırgınlıkla rahatsızlığı atlatmaktadır. Bu da aşının ne denli çarpıcı bulunduğunun göstergesidir." dedi.

Hemşirelerden de gençlere "aşı olun" çağrısı

Aynı serviste işyar hemşirelerden Işıl Gökçek de Kovid-19 zımnında iş yoğunluğunun dü katına çıktığını anlatım ederek, "Kovid-19 zımnında burada yatan hastaların yaşadıkları sıkıntıları uygun görüyoruz. Genç ve buğulu kendisine bu rahatsızlığı ciddi atlatanlar var, sonuç senelerde başta aşılama sıfır dinç hastalarımız Kovid-19'u ciddi biçimde atlatmaktalar ve aşılama olmadıkları düşüncesince pişmanlıklarını görmekteyiz. Aşı olmayanlar taraf etkiden korktuklarını, dinleyerek biber dolması bilgilerle zımnında aşılama iktisap etmek istemediklerini ve elan sonradan pişmanlıklarını, ahiret yolculuğu korkusunu görebiliyoruz." ifadesini kullandı.

Hemşire Merve Oğlu ise birtakım hastaların Kovid-19'u baş döndürücü ciddi atlattığını dile getirerek, "Kovid-19 çıktığından buyana bu serviste çalışıyorum, aşımı oldum ve daima Kovid'in zarfında çalışmama karşın bu hastalığa yakalanmadım, her insanın aşılama olmaya çağırma ediyorum. Son devirde aşılama sıfır dinç hastalar artmaya başladı, dem darlığı derece birlikte baş döndürücü başağrısı çekiyor, koyu bakımda yatıyorlar ve bari aşılama olsaydık diyorlar." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?