Sağlık

Kovid-19 salgınında 67 eczacı hayatını yitirdi

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, bugüne derece Kovid-19 zımnında 67 eczacı ve 23 eczane mensubunun yaşamını kaybettiğini bildirdi.

Kovid-19 salgınında 67 eczacı hayatını yitirdi
18-11-2021 12:36
Ankara

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, meydana getirdiği mukayyet açıklamada, Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan Kovid-19'un, evren genelinde 255 milyondan aşkın olaya ve 5 milyonun üzerinde ferdin ölümüne sebep bulunduğunu hatırlattı.

Kovid-19 ile mücadelede şişman riziko altındaki mesleklerden birinin ispençiyari olduğuna ayraç fail Saydan, "Kovid-19 polikliniklerinde çalışanlardan sonradan en şişman riski eczacılar yaşıyor. Bugüne derece 67 meslektaşımız ve 23 eczane çalışanımız Kovid-19'dan yaşamını kaybetti. Halkımızın önceki adımda eriştiği esenlik kuruluşu eczaneler bulunduğu düşüncesince abuhava genelinde bu virüsten etkilenen eczacı ve eczane personelleri sayısı değişik artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Saydan, eczacı ve esenlik çalışanlarına müteveccih hız olaylarının önüne geçilmesi icap ettiğini de belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Ekonomik sorunlarımızın beraberinde ortak de eczacıya geçerli hızlı giriş etmeye çalışıyoruz. Neredeyse herhangi ortak devir yaşadığımız yada tanık olduğumuz hız vakaları eczacıların dirilik güvenliğinin ağırbaşlı manada korunamadığını gözler önüne seriyor. Bunun sonuç örneği Gaziantep'teki ortak eczanemizde kez hizmeti esnasında yaşandı. Eczanelere müteveccih yaşanmış olan hız ve arakçılık üzere hadisat yüzünden başta geceleyin kez markajcı eczacıların dirilik güvenliği tehlikede."

Eczacıların dirilik ve servet güvenliğinden akıl ettiğini kaydeden Saydan, "Eczacılar silahlı saldırı, hırsızlık, zedelenmek ve gasp üzere vakalardan ötürü ölüm korkusu yaşıyor. Gece nöbetlerinde yaşanmış olan soruna hala sürekli ortak hal bulunamadı. TEİS olarak, 7/24 akıcı işlev veren eczacıların görevlerinin aksamaması ve hizmetlerini vermeye bitmeme edebilmeleri düşüncesince muktezi tedbirlerin yaşama geçirilmesini topu topu kamuoyunun nezdinde yetkililerden arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?