Sağlık

Kovid-19 Rehberi'nde hamileler düşüncesince "aşı" güncellemesi yapıldı

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 Rehberi'ne, aşıların gebelik önceleri yahut hamileliğin başlangıcından itibaren gelişigüzel çağda uygulanabileceğine bağlı emek vermek neticelerini içeren bilgiler ekledi.

Kovid-19 Rehberi'nde hamileler düşüncesince
12-10-2021 17:06
Ankara

Kovid-19 Rehberi'nin "KOVID-19 Solunum Sistemi Hastalıklarının Yaygın Olduğu Dönemde Sağlık Kuruluşlarında Gebe Takibi" bölümünde güncelleme yapıldı.

Hamilelik zamanında aşılanmanın önemine bağlı arsıulusal çalışmaların sonuçlarına toprak maruz rehberde, Kovid-19'un hamilelerde, hamile olmayanlara uyarınca elan ciddi seyrettiği, elan aşkın ölümle sonuçlandığı, nice ülkede Kovid-19'un ana ölümlerinin birlikte numara sebebi durumuna geldiği vurgulandı.

Rehberde, "Gebelikte inaktif ve mRNA aşısının uygulanmasına bağlı veriler incelendiğinde, gebelere aşı uygulaması salık mektubu edilmektedir. Aşılar, hamilelik öncesinde ve gebeliğin başlangıcından itibaren herhangi birlikte çağda uygulanabilir. DSÖ, izin verdiği SARS-CoV-2 aşılarının gebelere de yapılmasını önermektedir. Ayrıca Amerika Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi CDC ve American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) de gebeler, emzirenler ve hamilelik planlayanlara, Kovid-19 aşılarını önermektedir." bilgisi paylaşıldı.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezinin, mRNA aşılarıyla ilgilendiren 139 bin gebeyi havi emek vermek sonuçlarına toprak maruz rehberde, çalışmaların, ilkin mRNA iktisap etmek kabilinden Kovid-19 aşılarının ana ve bebeğe dokuncalı birlikte tesirinin bulunmadığı, anneyi koruduğu ve maraz riskini 5-10 büküm azalttığını gösterdiğine ayraç edildi.

Rehberde başkaca gebelikte aşılamanın enfeksiyona yakalanma riskini azaltacağı, kordon akıl ve ana sütüne koruyan antikor geçişini sağlayacağı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?