Asayiş

Korona yalanıyla inanılmaz dolandırıcılık

Adana'da müşterek yüklenici 1 ay önceki evlendirilmiş olduğu benzeri çeşidinden dolandırıldığını ati sürdü. Eşine ‘Annem güneş tacı virüse yakalandı. Eve gelme' niteleyerek ileti atan kadın, 150 bin liralık tutarındaki dernek altınlarını ve evimizdeki su ısıtıcıs?

Korona yalanıyla inanılmaz dolandırıcılık
09-03-2022 11:27

2 bebek babası yüklenici Mehmet Esen (41), sabık Ocak ayında Neslihan C. (39) isminde hanımla evlendi. Düğünden kısaca 1 hafta sonradan Esen, eşinin anası Selma C.'nin parasız bulunduğunu öğrendi ve biçim Seyhan ilçesine ilişkin Gürselpaşa Mahallesi'ndeki evine getirdi. İddiaya göre, 6 Şubat'ta ise benzeri Mehmet Esen'e, ‘Annem güneş tacı virüse yakalandı. Eve gelme' sanarak ileti attı.

Esen de bunun ilişkin otelde kalmaya başladı. 8 Şubat'ta ise Esen, giysilerini hâllenmek düşüncesince evine gitti fakat 150 bin teklik tutarındaki dernek altınlarını ve koltuk, yatak, alkan eşyalar, perde, halı ve su ısıtıcısına varana denli halis muhlis eşyaların olmadığını ayırt etti.

Hemen eşini arayan eş eşine de ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. Oturduğu gösteriş sitenin güvenliğine revan Esen, ikinci şokunu da burada yaşadı. Güvenlik görevlisi, L. isminde kadın, ‘Eşiniz size çav vermemem icap ettiğini söyledi. Buraya nakil şirketi geldi ve halis muhlis eşyaları götürdü' dedi.
Bunun ilişkin eşinin akrabalarına da ulaşmaya etkin fakat o eşhas kabilinden da engellenen Esen, eşinden şikayetçi iktisap etmek düşüncesince karakola gitti.

Karakola gitti gözaltına alındı

Ancak karakola gittiği tam Esen, polisler kabilinden ‘Eşini zedelenmek etmişsin' denilerek gözaltına alındı. Gerçeği polislere özetleyen Esen, hâlâ sonradan başıboş kip benzeri ilişkin kabahat duyurusunda bulundu.
Eşine ulaşamayan Mehmet Esen, avukatı kanalıyla da metrukiyet davası açtı.

“İnsanların umudunu çalıyorlar”

Başından sabık vakası İHA muhabirine özetleyen Mehmet Esen, “Annesini tasalı sanarak evime getirdim. hususi hastaneye götürüp tedavisini yaptırdım ve bana ‘Annem güneş tacı virüse yakalandı. Eve gelme' sanarak ileti attı. Bu yayıncı her daim planmış. Eve 1-2 çağ gelmedim. Daha sonradan geldiğimde ise halis muhlis eşyalarımın çalındığını ayırt ettim. Benim en baş döndürücü zoruma revan insanoğlunun umudunu alıp revan ve tek bilinçlilik olgunlaşmamış üzere karakola gidip tabir verip art çıkması. Evde olmadığım biçimde ‘Beni zedelenmek etti' niteleyerek birde beni gözaltına aldırıyor” sanarak konuştu.

“300-400 bin müfret zararım var”

2 kızının alan topu raketlerinin üstelik çalındığını öne devam eden Esen, “2 kızımın yatağı, alan topu raketleri, merhum annemin tabaklarını, resimlerini üstelik almışlar. İnanamıyorum, halen şaşkınım. Savcılığa kabahat duyurusunda bulundum. Boşanma davası açtım. Şu an halen namına ulaşamıyorum. Ailesine ulaştım lakin onlarda beni engelledi. Şu an metrukiyet davası sürüyor. Bu kadının yakalanıp gerçeğin açığa çıkmasını istiyorum. Bu janr hadiseler moda biçimine gelmiş. Evlendikten 1 hafta sonradan halis muhlis eşyaları alıp gidiyor, hâlâ sonradan da ‘Bana armağan etti' deyip çıkıp gidiyorlarmış. 300-400 bin liraya andıran dolandırıcılık var. İnsan ayrılıyorsa da adabıyla ayrılır” ifadelerini kullandı.
 

Umutcan İşledici
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?