Asayiş

Korona virüs geçirmeyen 103 yaşındaki nineden aşı uyarısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 76 yaşındaki kızıyla canlı ve bugüne denli güneş tacı virüs geçirmeyen 103 yaşındaki Ayşi Üzüm, her insana aşı olmaları tavsiyesinde bulundu.

Korona virüs geçirmeyen 103 yaşındaki nineden aşı uyarısı
09-11-2021 12:04

İlçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta mevcut Suüstü köyünde canlı 103 yaşındaki Ayşi Üzüm, güneş tacı virüs aşılarının yapılmasıyla kendini şimdi güvende hissediyor. 76 yaşındaki Fatma Oğuz, 10 yıldır tamamı gereksinimlerini karşıladığı annesine müşterek çocuk kabilinden bakıyor. Tüm dünyada yayılan güneş tacı virüse yakalanmayan Ayşi Nine, 2 düze aşısını yaptırdığını söyledi. Esprili müşterek biçimde dağlara çıkıp tamamı köye kafi gelecek denli çükündür almak istediğini dile getiren Ayşi Nine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yok yoksul fukaranın babası bulunduğunu tabir etti.
Yıllardır yaşanmış olan kavi süreçleri zamanı yaşına karşın unutmayan Ayşi Nine, ‘Ben bundan böyle yaşlandım. 2 parça aşı yaptım ve bu aşılardan sonradan şimdi iyiyim. Artık dağlara gideceğim ve çükündür toplayacağım. Allah aşı yapanlardan razı olsun, onlar yardımıyla baş döndürücü iyiyim. Herkes aşılarını olsun. Ben 10 yıldır kızımın evindeyim. Bana gözü kabilinden bakıyor. Her şeyimle ilgileniyor. Torunlarımla bu arada ego onlara gelişigüzel devir duacıyım. Allah devletimizden de razı olsun” dedi.

“Ben yaşadıkça anneme gözüm kabilinden bakacağım” diyen 76 yaşındaki Fatma Oğuz ise “Benim annem 103 yaşında, şükür tek biçimde güneş tacı virüs rahatsızlığı geçirmedi. Buna karşın 2 aşısını yaptık. Babamın vefatıyla ego senelerdir gözüm kabilinden anneme bakıyorum. Ben yaşadıkça ona bakacağım ve yaşına karşın ona çocuk kabilinden bakacağız. O esasen bu habbe neşesi, onunla varız. İnan bu aşılar baş döndürücü dobra geldi, hepsi aşılarını yapsın. Çok yararlı bulunduğunu gördük. İnşallah bu hastalıktan da çabuk sürede kurtuluruz” biçiminde konuştu.

Metin Tek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?