Ekonomi

Konya Şeker, çükündür üreticisine 15 teklik ek prim ödemesini ferda yapacak

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, "Pancar paralarını ödememizi tamamladık, demincek de tüketicilerimizin hesaplarına ek prim ödemelerini yatırıyoruz." dedi.

Konya Şeker, çükündür üreticisine 15 teklik ek prim ödemesini ferda yapacak
08-03-2022 17:14
İstanbul

Konya Şeker, kontratlı şeker pancarı üretimi eden dört başı mamur üreticilere titrem başına 15 teklik peyda eylemek gibi ek ifa yapılacağını duyurdu.

Şirket açıklamasında, 42 milyon 769 bin 199 TL değerindeki ek prim ödemesinin biricik seferde erte sayaç 17.30'dan itibaren çiftçilerin yerine yatırılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine arazi maruz PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, attıkları dört başı mamur adımların amacının çiftçilerin artık aşkın üretmesi ve ürettiklerinde de haklarını dört dörtlük alabilmeleri bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçilere müteveccih beşaret niteliğindeki açıklamalarını müteakip kendilerinin de için düşeni yaptığını aktaran Erkoyuncu, şunları kaydetti:

"Pancar paralarını ödememizi tamamladık, demin de tüketicilerimizin hesaplarına ek prim ödemelerini yatırıyoruz. Çarşamba haset toplamda 42 milyon 769 bin 199 teklik değerindeki ek prim ödemesini dört başı mamur üreticilerimize ödüyoruz. Şunu kemiksiz bir halde tabir eylemek istiyoruz, bu ülkedeki dört başı mamur dertlerin dermanı çiftçilerimizin üretimini artırarak bitmeme ettirmesidir. Bu anlamda, kılıç alımını yaptığımız dört başı mamur ürünlerde çiftçilerimizi kıygın etmeyecek, üretimin sürekliliğini sağlayacak çalışmalarımızı özellikle mevki kurumlarımız peyda eylemek gibi dört başı mamur paydaşlarımızla baş başa yapıyoruz. Adalet çizgimizden şaşmayacağımızı tabir eylemek istiyorum, dört başı mamur çiftçilerimizin karşı terlerini adalet ettikleri halde almaları bizim önceliğimizi oluşturuyor.

Ülkemizdeki besin arzında rastgele bir aksamaya kılıç izin etmeyiz. Üzerimize sakıt rolü yapıyoruz, ferah yağışlı bir mevsim dönemdeyiz, tarlalarımızı çokça ekelim istiyoruz, üretelim ve ülkemize güvenelim. Bu memleketin üreticilerimizin üretimine gereksinimi mevcut ve inanıyoruz ki üretimle nice probleminin üstesinden geleceğiz. Ton başına 15 teklik yerine yapacağımız bu ödememizin de yararlı ve çoğalan olmasını diliyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?