Sağlık

'Kök hücre tedavisiyle saç dökülmesini durdurulabilir'

Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, orijin hücre tedavisiyle saç dökülmesinin tedavi edilebileceğini belirterek, “Bu yöntemle uslu ve hasarlı saçlar iyileştirilir, tabii saç uzaması desteklenir ve saç dökülmesi arama dibine alınır. En ehemmiyetli avantajları yegâne seanslık infaz

'Kök hücre tedavisiyle saç dökülmesini durdurulabilir'
19-10-2021 14:01
19-10-2021 14:01

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümünden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, saç dökülmesine hakkında orijin hücre tedavisinin kullanılabileceğini açıkladı. Doç. Dr. Topaloğlu Demir, “Günlük 50-150 pare saç dökülmesi alışılagelen kendisine ikrar edilir. Bu benzer gözyaşı ile mevsime mucibince fark gösterse de bunun üstündeki dökülmeler patolojiktir. Kalıtsal faktörler, hormon bozuklukları, ergenlik, gebelik, menopoz, tiroid ve anemi ilkin kazanmak az daha sistemik hastalıklar, geçirilmiş ameliyatlar, ateşin hastalıklar, ilaçlar, B12 ve D vitamini, folik asit, biyotin, çinko, demir, selenyum kabilinden mineral eksiklikleri, stres, disiplin protein-kalori kısıtlaması meydana getirilen rejimler ve saçlı deride tanıdık ten rahatsızlıkları arızi ve ya kalımlı saç dökülmesine defa açabilir. Saç dökülmeleri büyükçe münteşir kimse saç dökülmesi ve sınırlandırılmış şu demek oluyor ki muhtemelen yanında semt ve sektörü markajcı saç dökülmesi kazanmak az daha dü anne grupta sınıflandırılabilir. Lokalize saç dökülmesinin en yoğun sebeplerinden birisi ise androgenetik alopesi (erkek tipi) saç dökülmesidir” niteleyerek konuştu.

“Kulak ardı sıra 3 pare 3 milim saçlı ten alınıyor”
Doç. Dr. Topaloğlu Demir, saç dökülmesinde geçerli orijin hücre tedavisini ise şöyleki açıkladı: “Kulak ardı sıra tahsil edilen 3 adet, 3 milim çapındaki, saç köklerini içeren ten parçası hususi yanında alet desteği ile 50 mikrondan elan önemsiz parçacıklara ayrıştırılır. Bir çözelti haline dönüştürülerek, dökülmekte bulunan saçlı ten sahalarına enjekte edilir. En ehemmiyetli avantajları yegâne seanslık yürütüm olması ve ayaktan meydana getirilen yanında tedavi yöntemi olması, şifahane yatışı gerektirmemesidir. İşlem süresi tahminî yanında saattir. Uygulama ile ilgilendiren sonuçların görülmesi 3-6 ay derece sürer. Bu işlemle beraberce güçsüz ve buğulanmış saç folikülleri uyarılarak güçlendirilir, terbiyeli ve hasarlı saçlar iyileştirilir, katıksız saç uzaması desteklenir ve saç dökülmesi arama dibine alınır. Tedavinin aktiflik payı hastaya ve saçın özelliğine mucibince tahavvül göstermekle beraberce ilmî çalışmalarla orijin hücre tedavisinin etkinliği gösterilmiştir. Tekrarlayan çalışmalar ve öbür tedavilerle toplanmış edilmesi tedavi etkinliğini artırabilir. Erkek tipi saç dökülmesi kendisine aşina androgenetik alopesisi bulunan avrat ve eş hastaların tedavisinde kullanılır. Kalıcı saç kayıpları ortaya çıkmadan, er çağda yapılmalıdır. Saç dökülmesinin geç evrelerinde, saç kökleri ağız ağıza namevcut ergin bulunan hastalarda kâr etmez. Kanser hastaları ve canlı enfeksiyonu bulunan hastalar dışında gereksinim duyan her insana uygulanabilir. İşlem sonrası yürütüm meydana getirilen alanın, 24 sayaç derece su ile değinme ettirilmemesi ve ten parçası tahsil edilen alana hekiminizin önerisi doğrultusunda çıban pansumanı yapılması ehliyetli olacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?