Dünya

KKTC Başbakanı Saner hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Tatar’a sundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunduğunu bildirdi.

KKTC Başbakanı Saner hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Tatar’a sundu
13-10-2021 13:39
Ankara

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Saner, Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ile kurmuş oldukları ortak yönetim hükûmeti hükümetinin istifasını Cumhurbaşkanı Tatar’a sundu.

Tatar ile görüşmesi sonrası matbuat mensuplarına izah işleyen Saner, "Hükümetin şimdi çok sürdürülebilir olmadığını gözlemlediğimden az önceki istifamı sundum. En er sürede er seçime gidilmesi gerekiyor." dedi.

Hükümet ortağı partilerin kişi içre yaşadıkları sorunlara dikkati çekici Saner, "UBP, hepsi milletvekilleri ile Mecliste arazi alırken, lüzum DP’nin kişi içindeki milletvekillerini sağlayamaması lüzum YDP’nin kişi içre muammer bulunduğu ortak kongre kararı partideki ortak milletvekilinin de istifa etmesi ile, zaman bakımından Mecliste çoğunluğumuz da bulunmadığından, şu demek oluyor ki 26 sayımız olmaması sebebiyle rolü sayın Cumhurbaşkanı’na reddetme etmiş bulunmaktayım." ifadelerini kullandı.

Yeni insan koronavirüs (Kovid-19) salgının başlangıç gösterdiği sıkıca koşullarda ortak ekalliyet hükümeti kurduklarını tamlayan Saner, UBP namına er seçime de anık olduklarını söyledi.

KKTC'de UBP-DP-YDP ortak yönetim hükûmeti hükümet protokolü, 8 Aralık 2020'de UBP Genel Başkan Vekili Saner, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı kabilinden KKTC Cumhuriyet Meclisinde imzalanmış, Bakanlar Kurulu sıralaması de 9 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Tatar kabilinden onaylanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?