Gündem

Kızılay’dan Belarus’taki mültecilere ilk insani yardım yola çıktı

Belarus-Polonya sınırındaki muhacir krizini yakından strateji fail ve mağdurlara el germek düşüncesince yardıma amade bulunduğunu dünyaya duyuran Kızılay, insani dramın yaşandığı alana ilk öğür yardımını İstanbul'dan gönderdi. Hazırlanan birlikte tırlık insani yardım i

Kızılay’dan Belarus’taki mültecilere ilk insani yardım yola çıktı
04-12-2021 09:43

Çatışma durumlarında, çatışmaları izleyen göçler sırasında, katıksız afetlerde ve toplumsal yardımlarıyla milletin mağdurlara uzanan eli bulunan Kızılay, Asya ve Ortadoğu'da yaşanmış bulunan çatışmalarla beraberce zorlaşan hayat koşullarından kaçarak AB ülkelerine devredilmek düşüncesince Belarus'a vasıl ve burada kıygın bulunan muhacir grupların dargın şita günlerinde verdiği hayat mücadelesine dayanaklık etmek oluyor.

Kızılay, Belarus-Polonya sınırında çetince şerait altında mevcut göçmenlere ısıtıcı, yatak, battaniye, yastık, hab tulumu ve ferdî esirgeyici ekipmandan (maske, nitril eldiven) oluşan 1 tır dolusu insani yardım malzemesini İstanbul'daki Marmara Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden gönderdi.

Kızılay Genel Müdür Yardımcıları Alper Küçük ile İbrahim Özer'in ev sahipliğinde meydana getirilen gönderi törenine Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Sekreteri Jagan Chapagain, IFRC Avrupa Direktörü Birgitte Bischoff Ebbesen de haremlik etti. Yardım malzemeleri, tüm Kızılay'a ilgilendiren bulunan Kızılay Lojistik firması organizasyonunda alana ulaştırılacak. gereksinim duyulabilecek öteki yardım malzemelerinin hazırlığını da özne Kızılay, talepler doğrultusunda acemi sevkiyatlarını planlayacak.

Ali Nargüner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?