Dünya

Kıtalararası balistik roket Sarmat, Rus ordusunun envanterine giriyor

Rusya Savunma Bakanlığı ile Rus defans endüstri şirketleri arasında, Sarmat anlı şanlı kıtalararası balistik füzenin yanında muhtelif silahların teslimatına müteveccih anlaşmalar imzalandı.

Kıtalararası balistik roket Sarmat, Rus ordusunun envanterine giriyor
16-08-2022 17:05
Moskova

Moskova branşında planlı "Armiya" isminde 8. Uluslararası Askeri-Teknik Forumu kapsamında türlü anlaşmalar imzalandı.

İmzalanan anlaşmalar kapsamında, Rus ordusu düşüncesince Orlan-10, Orlan-30 ve İnohodets insansız iklim araçları, çelimsiz menzilli balistik roket sistemi İskender-M ve S-500 iklim defans sistemleri realizasyon edilecek.

Rusya Savunma Bakanlığı ile Makayev Devlet Roket Merkezi ortada Sarmat kıtalararası balistik füzenin Rus ordusuna teslimatına müteveccih de barışma imzalandı.

Sarmat füzesi

Rusya, 1988'den bu yana envanterinde bulundurduğu, Batılı ülkelerin "Şeytan" adına nitelendirdiği kıtalararası balistik roket Voyevoda'nın adına almak gibi Sarmat'ı geliştirdi.

2010’dan bu yana üstünde çalışılan, Voyevoda’dan henüz aşkın çekirdeksel iç kulak taşıyabilen, henüz efdal menzile cemaat bulunan füzenin, Kuzey ve Güney Kutuplarını geçerek amaca yetişebilme yeteneği bulunuyor.

Sarmat'ın, kestirmece 200 tonluk ağırlığı ve çelimsiz kesiksiz deli dolu pervaz özellikleriyle, bulunan roket defans sistemleri kabilinden engellenmesinin olanaksız bulunduğu gelecek sürülüyor. Askeri uzmanlar, Sarmat’ın 11 bin ila 18 bin kilometrelik müşterek menzile cemaat bulunduğunu belirtiyor.

Sarmat’ın önceki fırlatma denemesi april ayında gerçekleştirilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?