Ekonomi

Kırşehir'de yeni mahsul Kaman cevizi tezgahlardaki yerini aldı

İnce kabuğu ve lezzetiyle adlı sanlı Kaman cevizinin yeni mahsulü, Kaman Belediyesince kurulan pazarda satılmaya başlandı.

Kırşehir'de yeni mahsul Kaman cevizi tezgahlardaki yerini aldı
10-10-2021 14:29
Kırşehir

Cumhuriyet Meydanı Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üstünde kurulan pazarda 350 yetiştirici tezgah açarak ürünlerini sergiledi. Ankara, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir özellikle peyda etmek kıl payı yer illerden aşırı sayıda kişi Kaman cevizi kabul etmek düşüncesince ilçeye geldi.

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, gazetecilere icra ettiği açıklamada, tezgah açan üreticileri görüşme ederek beklentileriyle ait bilim aldıklarını söyledi.

Üretici ve tüketiciyi buluşturmak düşüncesince şehremaneti kabilinden kent merkezine ceviz pazarı kurulduğunu tamlayan Çolak, "İptal edilen şenlik adına üreticilerimizi kıygın etmemek ve adanmış yapmalarını kolaylaştırmak düşüncesince tezgah kurulum endüstrisi belirledik. Bu sene kısaca 3 bin titrem ceviz rekoltesi mevcut ve çiftçimiz bundan memnun. Esnafımızı dolaşarak gereksinimlerini sorduk. Umarım doğacak sene elan degaje şümullü ortak ceviz festivalini baştan sona beraberce temin olanağı elde ederiz." ifadelerini kullandı.

Tezgah açan üreticilerden Üsküdar Ballı da "Tezgahımda kişi üretimim ceviz, bulgur, fasulye kadar mahsulat var. Bugün satışlar bağan olsa da elan elleme olacağını imge ediyoruz. Gübre fiyatlarının fiyatlı olması üreticiyi aksi etkiliyor. Bu da fiyatı yükseltiyor. Devletimizin bize dayanaklık etmek olmasını istiyoruz." dedi.

Münevver Gül de ceviz pazarında kişi ürettikleri mahsulleri sattıklarını dile getirerek, satışların elleme olduğunu, elde etmiş olduğu gelirin ortak tarafını üniversitede okuyan torununa göndereceğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?