Ekonomi

Kiralık ev ilanı ile dolandırılmayın

Son zamanlarda kalan kiralık ev talebi birlikte dünkü mesail getirmeye bitmeme ediyor. İnternet üstünden akla yatkın pahalı kiralık ev arayan yurttaşlar demincek de dolandırıcıların amacı olmaya başladı.

Kiralık ev ilanı ile dolandırılmayın
12-11-2021 13:15
İnternet üstünden gerçek sıfır kiralık ev ilanı sağlayan dolandırıcılar bu yöntemle vatandaşlardan güvenmelik alarak kayıplara karışıyor. Normal icar ücretinin altında müşterek miktar ile kiralık ev arayanların dikkatine çekmeye dinamik dolandırıcılar bire müşterek evi çabucak çok insana telefon üstünden kiralıyor ve isticar bedeli üstünden aldıkları kaporalar ile nice kişiyi kıygın edebiliyor. Konu ile ait açıklamalarda mevcut Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, genel ağ üstünden meydana getirilen ve emlakçılık etme yetkisi sıfır insanların bu yöntemle nice yurttaşı dolandırmasının hem kol hesabına bununla birlikte yurttaşlar hesabına ağır müşterek dava oluşturduğunu söyledi.

"Evi gıyaben dünyalık ödemeyin"

Aydemir, “Günümüz koşullarında taşınmazlar pazarlamasının en dinamik bulunduğu meydan işkilsiz genel ağ platformlarıdır. Ancak bu meydan yararlı bulunduğu denli müşterek o denli da riskleri olan müşterek alandır. Özellikle isticar dair ehliyetli ev stoğunun olmaması ve küsurat icar bedelleri yanı sıra nice dava getirdi. Son geldiğimiz noktada ise bu sorunları sömürme ederek vatandaşlarımızı dolandırmaya yönelenlerin bulunduğunu piyasadan izleme ediyoruz. Bu biçimde mağduriyetlerin önüne devrolmak ve dolandırıcıların tuzağına düşmemek düşüncesince yurttaşlarımızın yapması gerekenlerin başlangıcında mezun taşınmazlar ofislerini yeğleme etmeleri geliyor. Aksi hallerde ne efsus ki gerçek sıfır ilanlara binlerce lirasını kaptıran yurttaşlarımız olabiliyor” dedi.

"İnternetten ev ararken nelere nazarıitibar edilmeli"

Aydemir ev ararken teknolojiden faydalanırken nazarıitibar edilmesi müstelzim hususları şu biçimde sıraladı:

"İnternet üstünden kiralık ev arayan vatandaşların nazarıitibar etmesi müstelzim konuların ilanda arazi meydan konutların hakkıyla mevcut olup olmadığıdır. Aslında kiralık sıfır yahut hâlâ ilkin kiralık olan ilana çıkmak evlerin fotoğrafları alınarak baştan kiralanıyormuş kabilinden müşterek ilanla yurttaşlar dolandırılabiliyor. Diğer müşterek ehemmiyetli ölçüt ise ilanı sağlayan ad veya kurumun emlakçılık bitirme belgesinin olup olmadığıdır. Bunu öğrenmenin yolu ise ilanı sağlayan insandan bitirme belgesinin sorulmasıdır. Tüm bunların peşi sıra evi gıyaben güvenmelik yahut benzeşim müşterek biçimde dünyalık gönderimi yapılmaması da şişman ehemmiyet taşıyor."

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?