Sağlık

Kiloyla değil adetle satılıyor; kadınlar yemek yerine maske düşüncesince alıyor

Zonguldak'ta hanımefendilerin beniz maskesi gerçekleştirmek düşüncesince uyanıklık gösterdiği avokado tezgahlarda 10-13 TL ortada satıldı.

Kiloyla değil adetle satılıyor; kadınlar yemek yerine maske düşüncesince alıyor
18-02-2022 13:39

Mineral ve potasyum zengini avokado tezgahlardaki yerini süslüyor. 10 ila 13 TL ortada satılan avokadoya en baş döndürücü merakı kadınlar gösteriyor.

Avokadoyu beniz maskesi gerçekleştirmek ve sivilceleri engel olmak düşüncesince yeğleme edildiğini özetleyen esnaf ise bu ilgiden memnun. Esnaf Hüseyin Akgöz, hanımefendilerin koyu nazarıitibar gösterdiğini söyleyerek, “Avokado yaz şita tezgahlarda var. Avokadonun ortak baş döndürücü ayrıcalığı var. Beyin gelişimi yönünde baş döndürücü faydası var. Anneler ıvır zıvır küçüklere sert yemek yedirdikleri devir avokadoyu yedirirler. Mineral ve potasyum açısında tel payı da efdal bulunduğu düşüncesince baş döndürücü faydası var. Kadınlar çoğu kez yüzdelik ki sivilceleri duman kılmak düşüncesince avokado kullanıyor maske yapıyor. Çoğu insanda avokadoyu bilmiyor. Bilen ad de alıyor. Fiyatı 10-13 TL ortada değişiyor. Tane yerine satılıyor” dedi.

Emre Can Bayram
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?