Eğitim

Ketebe Çocuk, Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında çocuklarla etkinlik düzenledi

Ketebe Çocuk Yayınları, “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” kapsamında küçüklere kitabı sevdirmek, kıraat alışkanlığı kazandırmak, anne, ata ve öğretmenlere ayrıntılar düşüncesince iz seçilmiş olanağı getirmek kadar çalgılı çağanaklı birlikte etkinliğe ev sahipli

Ketebe Çocuk, Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında çocuklarla etkinlik düzenledi
06-11-2021 17:15
Bugüne derece 40 çocuk kitabını neşriyat dünyasına kazandıran ve ortak numara yaşını geride bırakan Ketebe Çocuk Yayınları, Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nda küçük okuyucularıyla ortak araya gelmiş olarak hem gır gır hem mürebbi ortak etkinliğe imza attı. Üsküdar'da gerçekleşen etkinliğe Ketebe Çocuk okuyucusu minikler aileleriyle beraberce katıldı.

"Güçlerimizi birleştirip öz hikayemizi yazdık "

Ketebe çocuk kitapları editörü Didem Demirel ile çocuklar, evvela daima beraberce gır gır ortak öykü oluşturdu, elan sonraları oluşturdukları hikayeyi resimleyerek kitaplaştırdı. Her bir tanesi öz kitabına erbap bulunan dallar kitaplarını ortak sevdiklerine imzalayarak önceki muharrirlik deneyimlerini mutlulukla tamamladılar. Demirel, “Bugün çocuklarla bu arada ortak hikâyeleme oluşturduk. Bu benim düşüncesince baş döndürücü hususi ortak öykü oldu. Birçok çocuk ve nice manzara gücü. Güçlerimizi birleştirip öz hikayemizi yazdık ve arkası sıra hepsi aklında canlandırdığı, herhangi ortak bir tanesi alelacayip renklere erbap resimlerle öz kitaplarını oluşturdu. Ortaya çıkan resimleri biricik hiçbir konuştuk, bire ortak hikâyeden elbette olup da alelacayip resimler ortaya çıktığını düşündük. Hayal kurmaktan, hayallerimizi renklendirmekten on paralık vazgeçmeyeceğimize değgin birbirimize uydurma verdik. Uzun ortak aradan sonra, Dünya Çocuk Kitapları Haftası vesilesiyle çocuklarla kavuşmak baş döndürücü keyifliydi” dedi.

Kitap Yapma Atölyesi sonrası Ketebe Çocuk'tan piyasaya sürülen Gölgem ve Ben kitabının yazarı Cansu Sabetrasekh kitabını okuyarak çocuklarla buluştu. Gölge etkinliği ile gır gır dakikalar canlı dallar Sabetrasekh'le dörtköşe ortak konuşma gerçekleştirdi.

"Kendimizi ve gölgemizi aşina yürütmek düşüncesince beraberce foto yaptık "

Ketebe Çocuk'un “Gölgem Ve Ben” kitabının Yazarı Sabetrasekh ve evlatların gerçekleştirdiği röfle atölyesinde gır gır sahneler ortaya çıktı. Yazar Sabetrasekh etkinlikle ilgilendiren olarak, “Bugün Gölge etkinliği düşüncesince çocuklarla ortak araya geldik. Uzun zamandır hepsi öz köşesine çekilmişti ve baştan çocuklarla kavuşmak baş döndürücü cümbüş vericiydi. Çocuklarla beraberce evvela Gölgem ve Ben angın kitabımızı okuduk, azarlamak ve gizlenilmek üstünde konuştuk. Görünür peyda etmek ayırt yapılmak kimisi devir ateşli kimisi devir da ide donör olabiliyor. Bazen saklanma arada sırada bulunma gereksinimi duyuyoruz. Kendimizi ve gölgemizi aşina yürütmek düşüncesince beraberce foto yaptık, gölgemize elan yakından baktık. Bugün çocuklarla kavuşmak ve bu duyguları büzüşmek beni baş döndürücü bahtiyar etti” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?