Dünya

Kazakistan'daki protestoları ayrımlı güçlerin kullandığı belirlendi

Kazakistan Başsavcılığı, ocaktaki barışçıl protestoların ayrımlı güçler çeşidinden kullanıldığının kesinleştiğini bildirdi.

Kazakistan'daki protestoları ayrımlı güçlerin kullandığı belirlendi
07-02-2022 23:21
Nur Sultan

Kazakistan Başsavcılığı hususi Savcılar Bölüm Başkanı Rizabek Ojarov, matbuat toplantısında, hanuman başlangıcında ülkede meydana mevrut vakaları sormaca faaliyetleri ile ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Ojarov, sene başlangıcında diyar genelinde meydana getirilen protestoların biraz aşırılık yanlısı grup kabilinden kişi çıkarları düşüncesince kullanıldığına dikkati çekerek, "Artık barışçıl protestoların ayrımlı güçler kabilinden kullanıldığını kesme namına biliyoruz." dedi.

Ülkesinin eş güdümlü edilmiş melez müşterek saldırıya sunulan kaldığını kaydeden Ojarov, bahis konusu güçlerin eylemlerinde politik aşırılığın açıkça işaretleri bulunduğunu belirtti.

Ojarov, halihazırda şümullü sormaca faaliyeti yürüttüklerini dile getirerek, "Şu anda 18 düzenleme töhmet örgütü üyesi ile faaliyetleri yasaklanmış aşırılıkçı hareketlerin 35 üyesi gözaltında. Bunların ortada yıkmacı dini hareketin töhmet yönelimli grubunun üyesi de var." ifadesini kullandı.

Provokatörlerin sonuncu hedefinin ancak ve silahla iktidarı ele buyurmak bulunduğunu vurgulayan Ojarov, "Eski millî düzenlilik komitesi başkanı ve dü yardımcısına müteveccih devlete yezitlik ve ancak iktidarı ele nakil suçlarını işledikleri kuşkusuyla sormaca sürüyor. Bazı düzenlilik güçleri yöneticilerinin ise maşer düzenini sağlamakla işyar hususi kuvvetlerin hareketlerini maksatlı namına engellediği versiyonunu inceliyoruz." dedi.

Ojarov, 467 ferdin de ayaklanma, yıldırı saldırısı organize ika ve iltihak kadar gerekçelerle bakı sürelerinin bitmeme ettiğini belirterek, "Mahkeme önceleri bakı merkezlerinde her insanların bulunmadığını mesul müşterek biçimde bildirme ederiz.” niteleyerek konuştu.

Ocak vakaları esnasında 1545’i askeri tabanca ve 1600’den aşkın salon silahı iktisap etmek neredeyse tahminî 3 binden aşkın silahın çalındığı bilgisini paylaşan Ojarov, "Emniyet güçleri kabilinden bu silahların hemen ½ si ele geçirildi, kalanı hala kimliği belgisiz insanların elinde." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?