Yaşam

Kayalıkların zirvesindeki zamanı Şeytan Kalesi özen odağı oldu

Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Karaçay Kanyonu'nda kayalıkların zirvesinde arazi meydan zamanı "Şeytan Kalesi", sonuç günlerde koyu uyanıklık görüyor.

Kayalıkların zirvesindeki zamanı Şeytan Kalesi özen odağı oldu
22-09-2021 14:02
Ardahan

İlçenin Yıldırımtepe köyü yakınında bulunan, Urartular çağında yapıldığı kestirim edilen Şeytan Kalesi, Karaçay Kanyonu'na bilge tepedeki kayalıkların üstünde toprak meydan konumuyla dikkati çekiyor.

Eşsiz doğası ve manzarasıyla menfez dolduran ve sonuç günlerde ecnebi turistlerin nazarıitibar gösterdiği kale, şu sıralar çevresindeki tabiat ananın sararmaya başlayıp güz renklerine bürünmeye başlamasıyla ayrı birlikte gösteriş sunuyor.

Kaleye, yerel turistlerin yanında Slovenya, Bosna Hersek, Hırvatistan kabilinden ecnebi ülkelerden mevrut turistler de derin nazarıitibar gösteriyor.

Yerli ve ecnebi turistler, güz mevsiminin kendini hissettirmeye başladığı şimdilerde alana gelmiş şekilde hem doğa gezintisi yapıyor bununla birlikte zamanı kalenin güzelliğini fotoğraflıyor.

Ziyaretçilerine seyrine bıkılmayan manzaralar sunan kanyonun zirvesindeki kale, drone ile görüntülendi.

Bölgeye başta ecnebi turistleri getiren birlikte yolculuk acentesi sahibi Oskar Savarın, AA muhabirine, arsıulusal yolculuk turları düzenlediğini ve aşırı beğenmiş olduğu Türkiye'nin de rastgele birlikte devir rotalarında bulunduğunu söyledi.

"Şeytan Kalesi gizli birlikte cennet"

Türkiye'yi tarihi, kültürel ve doğal yapısıyla aşırı beğendiklerini tamlayan Savarın, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün geldiğimiz Şeytan Kalesi gizli birlikte cennet. Burayı aşırı seviyorum ve getirdiğim gruplara hususi kendisine tanıtımını yapıyorum. Normalde dolaşma programlarında sıfır birlikte toprak lakin kılıç rastgele birlikte geldiğimizde behemehâl uğruyoruz ve bizimle mevrut turistler buraya fanatik kalıyor. Bizim maksadımız en aşırı da gezdirdiğimiz turistlere Türkiye'de bilinen bölgeler değil de hakeza gizli eskimiş güzellikleri ve karye yaşamını gösterip köydeki insanlarla tanıştırıp, esas yaşamı görmelerini sağlıyoruz. Mesela Şeytan Kalesi'nden ayrıldıktan sonraları rastgele birlikte köye gidip birlikte evde çay molası vereceğiz. Bu yöredeki insanların, mevrut yabancılarla tanışıp kaynaşmasını sağlıyoruz."

"Her kilometrede elvan değişiyor"

Ziyaretçilerden Aydın Teker ise Şeytan Kalesi'nin bulunmuş olduğu içtima aşırı elleme bulunduğunu ve burayı görüşme ederken de parlak iklim almış olduklarını söyledi.

Şeytan Kalesi'nin görülmesi geren birlikte toprak bulunduğunu vurgulayan Teker, "Bu bölgeden aşırı etkilendim, doğası ne denli muhteşemmiş, rastgele birlikte kilometrede elvan değişiyor, ovalar dağlar değişiyor, bu tuğra katıldığım düşüncesince kendimi bahtlı hissediyorum. Kale o denli güç birlikte yere mamul ki şahıslarda ağır birlikte nikbet uyandırıyor, buraya kesinlikle nesir etmişler diye. Kaleyle ilişik ayrımlı hikayeler mevcut lakin bulunmuş olduğu derece hakkıyla harika, insanoğlu doğasına ayrı, evveliyatına ayrı fanatik kalıyor." diyerek konuştu.

Tur rehberi Adem Kocaman ise 3 ayrımlı ülkeden mevrut misafirlere alanı gezdirdiklerini belirtti.

Özellikle de ecnebi turistlerin Şeytan Kalesi'ne aşırı nazarıitibar gösterdiklerini anlatım fail Kocaman, "Şeytan Kalesi bizim dolaşma destinasyonlarımızdan birlikte tanesi. Burası hakkıyla insanlarda hayranlık ve sır uyandıran turumuzun birlikte parçası. Yabancı turistler, burada tarih ve doğayı iç içe görüyor, hakeza elleme birlikte kanyonda bu kermen kabilinden gizli birlikte aşırılmak kullanmak onlar düşüncesince aşırı şaşırtıcı. Bu hayranlıklarını bu mutluluklarını kendilerinden de duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?