Gündem

Kastamonu'da sağanak dolayısıyla seviyesi yükselen çay, muvakkat köprülere dokunca verdi

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde sağanağın peşi sıra seviyesi yükselen çayın muvakkat köprülere dokunca vermesi dolayısıyla 4 köye erişim sağlanamıyor.

Kastamonu'da sağanak dolayısıyla seviyesi yükselen çay, muvakkat köprülere dokunca verdi
06-05-2022 21:22
Kastamonu

İlçede sabahleyin saatlerinde başlamış olan sağanak zımnında Kastamonu-Sinop il sınırında mevcut Akçay Çayı'nın seviyesi yükseldi.

Çay üstünde mevcut ve Duran, Kızılcakaya ile Sırakonak köylerine ulaşımın sağlandığı iare köprüler dokunca gördü. Yükselen su düzeyi zımnında Çatak köyü yolu da su altında kaldı. Köylere ulaşımın baştan sağlanması düşüncesince düzentileme başlatıldı.

Kastamonu'nun Çatalzeytin ile Sinop'un Türkeli kaymakamlıklarınca çayın taşkına bozukluk olmaması düşüncesince de düzentileme yürütüyor.

Çatak köyü sakinlerinden Mürsel Yalçın, AA muhabirine, köyüne kullanmak düşüncesince yola çıktığını fakat 6 kilometre kaldığında yolun sular altında kalması zımnında hâllenmek mecburiyetinde kaldığını belirterek, "Kastamonu'da ağabeyim ilçe yaptı, onun ziyaretine gitmiştim. Yol su altında bulunduğu düşüncesince otomobil sudan geçemedi ve döndü. Şu an köyümüze erişim yok." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?