Yaşam

Kar kalınlığının 177 santim ölçüldüğü Palandöken'de kayak heyecanı sürüyor

Türkiye'nin ehemmiyetli şita gezim merkezlerinden Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, bahar mevsiminin evvel kocaoğlan martta da evcil ve ecnebi kayakseverleri cezbediyor.

Kar kalınlığının 177 santim ölçüldüğü Palandöken'de kayak heyecanı sürüyor
15-03-2022 15:55
Erzurum

Kış turizminin ehemmiyetli merkezlerinden Palandöken, değme sabık sene küsurat gezmen sayısıyla kayakseverlerin önce tercihleri ortada bulunuyor.

Havalimanına 20, şehir merkezine ise elden 4 kilometre uzaklığıyla ziyaretçilerine havadan muvasala ve konaklama olanağı sunmasının birlikte nice şita sporunun ferah ferah yapılabildiği kayak merkezi, uran altyapısı, iptidai bulutsuz otelleri, arsıulusal standartlardaki levent boylu pistleri, kar kalitesi ve biricik doğasıyla öne çıkıyor.

Pistlerde kurulan ışıklandırma sistemiyle akşam kayağının da yapılabildiği Palandöken, mütebeddil boyut ve sıkıntı derecesindeki 56 pistinde misafirlerini ağırlıyor.

Kentte çarpıcı bulunan yağışlarla kar kalınlığının 177 santim ölçüldüğü merkeze mevrut evcil ve ecnebi turistler, bahar mevsiminin önce kocaoğlan martın ortalarına gelinmesine karşın kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşadı.

Kayakseverlerden Haktan Budak, AA muhabirine, Palandöken'de snowboard yapmanın baş döndürücü dörtköşe bulunduğunu söyledi.

İlkbaharda kayak etme şansı bulduklarını tamlayan Budak, "Özellikle şu an mart ayının ortasındayız. Bu aylarda nice kentte gün ve ısıdam varken kılıç burada hala kayak ve snowboard yapabiliyoruz. Bu bizim düşüncesince baş döndürücü şişman birlikte avantaj. Buraya özen halen bitmeme ediyor. Aynı sürede burada değme ay festivaller de oluyor. Türkiye ve hayattaki bir fazla fazla isim burayı biliyor." sanarak konuştu.

İstanbul'dan mevrut Mina Kılınç da mart kocaoğlan bulunmasına karşın Palandöken'in kar kalitesinin baş döndürücü elleme bulunduğunu ve kayak yaparak dobra saat geçirdiklerini anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?