Gündem

Kanseri yenen eşine konser sürprizi yaptı

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında hastalığa uyanıklık döşemek neredeyse gerçekleşen etkinlikle, kanseri yenen ve tedavisi devam eden hanımlar “Korkmadan, uğraş edin” mesajı verildi. Etkinlikte sonuç el radyoterapi alarak kanseri yenen eşine sürpriz özne hanende Volkan E

Kanseri yenen eşine konser sürprizi yaptı
23-10-2021 09:23

Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nda dünyada ve Türkiye'de hanımlarda en yoğun tanıdık dokunmabana türleri ortada toprak meydan emcek kanserine özen tefriş eylemek ve er teşhisin öneminin vurgulanması üzere Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi'nde izlence düzenlendi.

Meme kanserini yenen ve savaşı devam eden baş döndürücü sayıda kadının katılmış bulunduğu etkinlikte Doç Dr. Ebru neşeli de emcek kanseri ve er tanının önemine bağlı lokma yaptı.

Kadınların kendisini kontrol etmesinin önemine özen çekici Şen, rastgele indinde yığın hissedilmesi yerinde esenlik kuruluşlarına başvurulması icap ettiğini belirtti. Etkinlikte emcek kanserini yenen ve savaş fail nice kadının duygularını anlattığı videolar da gösterildi.

Kanseri yenen eşine sürpriz yaptı, konseriyle zevk kazandı

Ardından hanımlar düşüncesince dem eğitimi etkinliği yapılırken hanende Volkan Erk, kanseri yenen ve akıbet şua tedavisini meydan eşine sürpriz yaptı. Elvis Presley'in de kullandığı kostümün benzeriyle salona mevrut Erk, şarkıları karısının kanseri yenmesi ve kanserle savaş fail hanımlar düşüncesince söyledi. Sürpriz karşısında büyüklük ve şaşkınlığı indinde arada canlı Canan Erk ise eşini hayranlıkla izledi.

“Türkiye'de er teşhiste hala gidecek baş döndürücü yolumuz var“

Meme kanserinde görülme yaşlarının düştüğünü ve hanımefendilerin muayenelerini aksatmaması icap ettiğini dile getiren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ebru Şen, “Meme kanseri gerçekte zat içerisine baktığımızda gelecek yaşta hâlâ yoğun tanıdık yaşla baş başa sıklığı küsurat indinde dokunmabana fakat buna karşın olguların yüzdelik 10-15'i 40 yaşın altında gözüküyor. Dolayısıyla bu da ehemmiyetli indinde oran, bundan hakeza 30'lu yaşların altında caba emcek kanseri canlandırma ettiğimiz hastalar var. Sıklığı da artıyor mu artıyor, değme 8 hanımdan birinde emcek kanserinin gelişebildiğini söyleyebiliyoruz. Erken devirde canlandırma eylemek istiyoruz ki neticeleri hâlâ dobra olsun. Yurt dışına kıyasladığımız devir bizdeki dokunmabana olguları hâlâ geç devirde geliyor. Türkiye'de er teşhiste hala gidecek baş döndürücü yolumuz var. Biz salname oranlara baktığımız devir derece derece hâlâ er oranlarda kanseri canlandırma ediyoruz. ABD verileriyle kıyaslarsak banko hâlâ er canlandırma düşüncesince gidecek baş döndürücü yolumuz var. Bir el ilkin hanımlar riziko altında, yaşın ilerlemesi bu riskin zait indinde faktör, östrojen hormonuna maruziyetin hâlâ indinde tomar bulunduğu kişiler, haricen hormon ilacı kullananlar, kalıtım bilimi namına aileden birtakım genlerle de bu illet taşınabiliyor” biçiminde konuştu.

“Memede bundan hakeza emcek dokusu kalmamış, çürümüş biçiminde mevrut hastalarımız oldu”

Meme kanserinde er teşhisin dirimsel ehemmiyet taşıdığını birtakımı hastaların baş döndürücü geç devirde hastaneye başvurduğunu dile getiren Doç. Dr. Şen, “10 hastadan birinde emcek kanserini bu biçimde kalıtım bilimi müteaddi görüyoruz. Özellikle ailede emcek kanseri bulunan koca indinde insan var ise onlarda kalıtım bilimi kanserin hâlâ indinde tomar görüldüğünü biliyoruz. Çok derinlemesine müddet bekleyip 15 santimlik indinde kitlenin tefessüh kararında memede bundan hakeza emcek dokusu kalmamış ağız ağıza tümöral kitleyle meşbu ve o yığın bundan hakeza çürüyerek dökülmeye başlamış, parçalanarak dökülüyor bu noktada mevrut hastalarımız da oldu. Ama orada yapacaklarımız akıbet derce kısıtlanıyor. Kontrollerini derneşik yaptırarak yığın ayırt ayar ayırt etmez ercecik başvurmalarını istiyoruz. Erken canlandırma sahn kurtarır, yığın ayırt ettikleri devir bu beğenilen sanarak beklemesinler” sanarak konuştu.

“Böyle indinde sürpriz yaptı, onu bağlı olmak beni baş döndürücü heyecanlandırıyor”

Meme kanserine yakalandığını geçtiğimiz açıklık ayında öğrendiğini, doktoru ve ailesinin yardımıyla baş döndürücü kalburüstü indinde proses geçirdiğini anlatım fail 48 yaşlarında Canan Erk, “2020 Aralık ayında doktora derece derece öğrendim. O anki hissim elden kaldım, ölümle koku alma organı buruna olduğumu hissettim. Çok endişelendim, baş döndürücü korktum. Benim başıma gelmeyecek zannettim fakat geldi ve şu anda bitti. Yeni indinde yaşama başlıyorum. İnsanların Kendilerini tanıyıp aynada kendilerine bakmalarını, dokunmalarını istiyorum. Bence doktordan korkmamalılar, ego baş döndürücü korkuyordum fakat bundan hakeza korkmuyorum. Eşim bana dayanaklık eylemek amaçla geldi, benim düşüncesince değme şeyi yapıyor bozulmamış olsun. Bugün de hakeza indinde sürpriz yaptı. Diğer arkadaşlara da maneviyat olsun sanarak buradayız dobra ki de gelmişiz. Hayat ameliyattan sonradan başladı benim için, Elvis dediği düşüncesince hakeza geldi, bana da yazdığı şarkılar var. Bu şarkıların hepsini baş döndürücü seviyorum onu bağlı olmak beni baş döndürücü heyecanlandırıyor” dedi.

“Eşim bugün akıbet şua tedavisini aldı, onun da indinde kutlaması oldu”

Eşine sürpriz yaparken herkesi emcek kanserine huzur münebbih hanende Volkan Erk, “Burası dünyanın en güzel, en iri hastanesi harikulade indinde toprak burası. Dolayısıyla ilkin eşimin ameliyatını önleyen Doç. Dr. Ebru neşeli hocamıza saygılarımızı sınıyoruz. O bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Eşim bugün akıbet şua tedavisini aldı, onun da indinde kutlaması oldu. Buradaki tamamı hastaların morale gereksinimi vardı, ego de indinde nebze olsun maneviyat özgülemek düşüncesince geldim. Erken tanıma baş döndürücü önemli. İlk ilkin yakalarsa bu rahatsızlığı bayanlar tek fakat tek korkmasınlar. Bu rahatsızlığı yenecek teknolojiye cemaat evren şu anda bizim halis muhlis doktorlarımız baş döndürücü dobra kendilerine inansınlar” ifadelerini kullandı.

Hasibe Karadağ - Harun Özcüler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?