Dünya

Kanada’nın Quebec eyaletinde Omicron dolayısıyla akşam sokağa çıkacak yasağı

Kanada’nın Quebec eyaletinde Omicron dolayısıyla akşam sokağa çıkacak yasağı
31-12-2021 08:59
Canada

Kanada’nın Quebec eyaletinde çabucak metastaz eğiliminde bulunan acemi sima koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı sayesinde akşam sokağa çıkacak yasağı konuldu.

Quebec Eyalet Başbakanı François Legault, Eyalet Sağlık Bakanı Christian Dube ve Eyalet Halk Sağlığı Direktörü Horacio Arruda ile beraberce düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında acemi kısıtlamaları duyurdu.

Başbakan Legault, akşam sokağa çıkacak yasağının 31 Aralık haset zaman 17.00'de yürürlüğe gireceğini ve devrisi çağ 05.00’te sona ereceğini açıkladı.

Legault, Omicron varyantının yayılmasını engel olmak düşüncesince restoranlarda içeride alıcı kabulü yapılmayacağını fakat paket servis seçeneklerinin bitmeme etmesine müsaade verileceğini, okulların baştan açılmasının ati nezdinde tarihe ertelendiğini ve evlerde familya bireylerinin haricinde gizli mekan toplantılarının da yasaklandığını duyuru etti.

François Legault, “Pandeminin en biçimsiz dönemindeyiz. Evde meydana getirilen çabuk testler zımnında olaylar aldığı kadar değerlendirilmiyor ve gelecek haftalarda sayrılarevi kapasitelerini aşma riskimiz var. Uzmanlarımız, gelecek haftalarda gereksinim duyan herkesi otama edememe riskinin bulunduğunu söylüyor." dedi.

Legault, akşam sokağa çıkacak yasağının, 31 Aralık tarihinden sonraları da 22.00-05.00 saatleri ortada uygulanmaya bitmeme edeceğini, yasağa uymayanlara bin ila 6 bin Kanada Doları ortada servet cezası uygulanacağını söyledi.

Eyalet Başbakanı, sokağa çıkacak yasağı düşüncesince nezdinde final zamanı açıklamadı fakat gestalt düzeldiğinde kaldırılacak geçmiş kısıt olacağını laflarına ekledi.

Bu arada Quebec eyaleti genelinde günce Kovid-19 hadise sayısının perşembe haset düşüncesince 14 bin 188 kendisine kayda girmiş bulunduğu ve bu rakamın salgının başlangıcından beri en efdal doğrulama edilen günce hadise sayısı bulunduğu bildirildi.

Yeni açıklayan kısıtlamalara göre, eyaletteki tamamı okullar 17 Ocak'a denli gizli kalacak, bu tarihten sonrası da salgının metastaz seyrine layıkıyla belirlenecek.

Okul kreşleri, keyif mensuplarının çocuklarına evleviyet vererek bariz tutulacak.

Marketler, mazot istasyonları ve eczaneler kabilinden makul işletmeler haricinde bir çok salon ve iş noktayı piyasa günleri gizli olacak.

Quebec’te tapınma mekanları da bölüt kapatılırken, cenaze merasimlerine paydaşlık da 25 isim ile sınırlandırıldı.

Kanada genelinde ilki 29 Kasım’da tanıdık Omicron varyantında şu ana denli 14 bin 139 hadise kayıtlara girdi.

Ülkedeki toplanmış Kovid-19 hadise sayısı ise 2 milyon 137 bin 913’e, Kovid-19 zımnında yaşamını kaybedenlerin sayısı da 30 bin 274’e ulaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?