Dünya

Kanada’da amme görevlilerine ay sonuna derece dü düze Kovid-19 aşısı zorunluluğu

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, hepsi federal amme görevlilerinin 30 Ekim'e denli dü düze Kovid-19 aşısını yaptırmalarının zorunlu kılındığını bildirdi.

Kanada’da amme görevlilerine ay sonuna derece dü düze Kovid-19 aşısı zorunluluğu
07-10-2021 08:39
Canada

Başkent Ottawa’da matbuat toplantısı düzenleyen Trudeau, amme personellerinin yanı sıra, resmi kurumlarla iş özne iştirak çalışanlarının, hava, kuvvetli ve derya eliyle gezi eylemek talip tamamı yolcuların da 30 Ekim'e denli dü düze aşılarını olmalarının zorunlu bir duruma getirildiğini açıkladı.

Justin Trudeau’nun açıklamış olduğu zorunlu acemi aşılama politikasına göre, federal amme görevlilerinden aşılama kararını 29 Ekim 2021'e denli onaylamaları istenecek.

Aşı olmayı reddedenler, 15 Kasım'dan itibaren parasız kendisine yönetimsel izne ayrılacak.

Federal hükümet kabilinden planlı hava, kuvvetli yolu ve derya taşımacılığı sektörlerindeki işverenler ve çalışanların dört dörtlük aşılanmaları düşüncesince de 30 Ekim'e denli müddet tanındı.

İki düze aşıyı olmayanlar uçağa, trene ve gemiye binemeyecek

Bu kararla 30 Ekim'den itibaren, Kanada havaalanlarından uçakla gezi edecek yolcular ile trenlerdeki yolcuların baş döndürücü sınırlanmış istisnalar haricinde dört dörtlük kendisine aşılanmış olmaları zorunlu bir duruma getirildi.

Zorunlu aşılama uygulamasına, kuvvetli yollarının ray ihtimam işçileri, marinaların işletmeci ve tamamı personelleri ile havaalanlarındaki aşçı ve perişan satı özne tamamı iş yerlerinin malikleri ve personelleri da eklendi.

Hükümet, 2022 tempo sezonunun başlamasından ilkin geçici gemileri düşüncesince de dü düze aşılama şartı koydu.

Zorunlu aşılama uygulaması tahminî 270 bin kişiyi kapsıyor

Çalışanlar kendisine tahminî 270 bin kişiyi havi acemi uygulamada, tıbbi veya dini nedenlerle aşılama olamayacak olanlardan, 29 Ekim'e denli durumlarını üzerlerine belgelemeleri istendi.

Yeni uygulama kapsamına girmiş olduğu biçimde aşılama sıfır çalışanlar bizzat yahut evden çalışıyor olsalar güçlü işe gidemeyecekler ve yönetimsel izne çıkarılarak maaşları kesilecek. Bu eşhas avarelik sigortası yardımlarında da yararlanamayacak.

Başbakan Trudeau ayrıca, Genelkurmay Başkanı'na verdiği emirle Kanada Silahlı Kuvvetlerinde tamamı pozisyonlardaki çalışanların da dü düze Kovid-19 aşısı olmalarını müstelzim müşterek direktif yayınlamasını istedi.

Kanada’daki fenomen sayısı müşterek ayda tahminî 130 bin arttı

Öte yandan, Kanada Federal Sağlık Bakanlığı ile Halk Sağlığı Ajansı verilerine göre, diyar genelinde 7 Eylül-7 Ekim tarihlerini havi müşterek maaş dönemde, Kovid-19 zımnında 1056 acemi ahiret yolculuğu olayı kaydedildi. Ülkede 9 Ağustos-7 Eylül tarihleri ortada hep 352 Kovid-19 ölümü saptanmıştı.

Kanada resmi verilerine göre, ülkedeki Kovid-19 fenomen sayısı da sonuç müşterek ayda çoğalma gösterdi. Buna göre, fenomen sayısı 7 Eylül-7 Ekim bakımından 129 bin 960 artarak 1 milyon 645 bin 127’ye yükseldi.

Kanada’da, salgının başlangıcından bugüne denli Kovid-19 testi fazlalık çıkan ve otama görerek iyileşenlerin sayısı da 1 milyon 574 bin 872 kendisine kayıtlara geçti.

Ülke genelindeki afiyet kurumlarında bugüne değin 43 milyon 857 bin 667 insana Kovid-19 testi uygulandı.

Kanada’da bugüne denli hep 56 milyon 534 bin 805 insana önceki düze Kovid-19 aşısı uygulanırken, diyar genelinde herhangi müşterek dü dozun da uygulanmış olduğu dört dörtlük aşılanan isim sayısı da 27 milyon 245 bin 430 oldu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?