Ekonomi

Kanada polisi, kamyoncuların protestosuna hakkında karışma arayışında

Kanada polisinin, hükûmet merkezi Ottawa'da 29 Ocak'ta başlamış olan ve halen bitmeme fail telkih karşıtı kamyoncuların protestosu düşüncesince dahil arayışında bulunduğu bildirildi.

Kanada polisi, kamyoncuların protestosuna hakkında karışma arayışında
03-02-2022 09:29
Toronto

Ottawa Polis Şefi Peter Sloly, Belediye Meclisinin "eylem" gündemli toplantısında ortak brifing verdi.

Şehir merkezinde tahminî ortak haftadır başlayan eylemi "istikrarsız işgal" namına değerlendiren Sloly, sorunu, polisin biricik başına çözemeyebileceğini ve askeri yardımın lüzumlu olabileceğini söyledi.

Sloly, brifingde, "Bu ortak Ottawa meselesi değil, millî ortak mesele. Bunun düşüncesince polislik ortak hal olmaması nedeniyle değişik daha çok endişeleniyorum." dedi.

Askeri yardım, müzakere, politik müdahale, murafaa buyruğu yahut protestocuların ıkıl ıkıl uzaklaştırılması kabil seçeneklerin değerlendirildiğini aktaran Sloly, fakat hepsi yaklaşımların ayaklanma, yaralanma ve ahiret yolculuğu karışma kazanmak kıl payı ehemmiyetli endişeler içerdiğini anlatım etti.

Sloly, tanıtım gösterisi bitmeme ettikçe risklerin artacağını ve polisin de şehre erişimi engelleyemeyeceğini belirttiği brifinginde, "Bir şehri kaşelemek düşüncesince kanuni ortak sulta yok. Bu büyüklükteki ortak şehri kaşelemek düşüncesince tatbik ortak kabiliyet yok. Buna adım geçirmek düşüncesince üstelik 50 bin kolluk gücüne gerekseme var." değerlendirmesinde bulundu.

Bağış kampanyası durduruldu

Bu arada kütle fonlaması platformu bulunan gofundme.com genel ağ sitesi, kamyoncuların eylemine arkalamak düşüncesince oluşturulan hediye kampanyasını durdurduğunu açıkladı.

Kampanyaya 120 binin üstünde bağışçının, 10 milyon Kanada dolarından çok bağışta olduğunu duyuran genel ağ sitesinin yönetimi, bahis konusu kampanya sayfasına da "Bu hediye kampanyası şu anda duraklatıldı. Hizmet şartlarımıza, makbul kanun ve yönetmeliklere akla yatkın olduğu için sakıncasız kazanmak düşüncesince inceleniyor" ifadesini koydu.

Toplanan bağışlardan bugüne denli elden 1 milyon Kanada dolarını organizatörlerin kullanımına açan gofundme.com yetkilileri, "Şiddeti destekleyen davranışları yansıtan yahut heveslendirme fail kullanıcı içeriğini banko yasaklıyoruz’’ duyurusunda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?