Dünya

Kanada 'mümkün bulunan en çok sayıda' Ukraynalıya kapılarını açacak

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna'dan "mümkün bulunan en çok sayıda" sığınmacı alacaklarını açıkladı.

Kanada 'mümkün bulunan en çok sayıda' Ukraynalıya kapılarını açacak
11-03-2022 11:39
Ankara

Trudeau, Polonya'yı ziyaretinde, Ukrayna'daki hale değgin değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna'dan milyonlarca ferdin herhangi birlikte şeylerini arkalarında bırakarak kaçtığını görmenin kendisini üzdüğünü vurgulayan Trudeau, Kanada'nın iane edeceğini, buna anık olduklarını kaydetti.

Trudeau, Polonya'da Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Başbakan Mateusz Morawiecki ile meydana getirdiği görüşmede, bu ülkenin Ukrayna'ya desteğini ve sığınmacılara kapılarını açmasını kıvançla karşıladığını belirtti.

Ukraynalı sığınmacıların ülkeye hızlıca alınabilmesi düşüncesince muhacirlik prosedürlerinin ivedilikle değiştirildiğine ayraç fail Trudeau, "(Ukraynalıların) Geldiklerinde çalışmalarına ve pedagoji bilimi almalarına müsaade vereceğiz." dedi.

Trudeau, Ukrayna'da çatışmanın bitmesinin arkası sıra ülkelerine arka değişmek istemeyenlerin kalmaya bitmeme edebileceğini anlatım etti.

Rusya'yı ve Rus yetkilileri Ukrayna'daki saldırılarından çevre Uluslararası Ceza Mahkemesinde sakatlık önüne çıkaracaklarını kail Trudeau, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in harp suçlarına bağlı matematik vermesi düşüncesince dünyanın elinden geleni yapacağını dile getirdi.

Trudeau, yurtlarını korumak için çaba sarfeden Ukrayna halkının çelimli ve kararlı direnişine dikkati çekerek Putin'in iri birlikte sorumluluk yaptığını ve mücadelesi kaybedeceğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?