Yaşam

Kalp krizi nâkil yolcuya müdahale fail hekim uçakta yaşananları anlattı

THY'nin İstanbul-Antalya seferinde rahatsızlanan yolcuya geçmiş müdahaleyi eden doktorlardan Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, meslektaşlarıyla beraberce sahn kurtardıkları düşüncesince baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu dile getirdi.

Kalp krizi nâkil yolcuya müdahale fail hekim uçakta yaşananları anlattı
28-11-2021 17:55
İstanbul

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Antalya seferini karşılayıcı tarifeli uçağında kalp aksesi nâkil yolcuya geçmiş müdahaleyi karşılayıcı doktorlardan Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, meslektaşlarıyla bu arada avlu kurtardıkları düşüncesince aşırı bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Önceki gün, İstanbul'dan Antalya'ya revan THY uçağında yolculardan Salih Uyguner kere esnasında rahatsızlandı. Durumunu kabine kadrosuna bildiren yolcunun kalp aksesi geçirdiğinin anlaşılması üstüne efe tayyareci anonsla uçakta hekim olup olmadığını sordu. Anons üstüne uçakta mevcut 4 hekim kalp aksesi nâkil yolcunun yanına gitti.

Durumu derece derece ağırlaşan yolcuya etibba elden müdahale etti. Kaptan pilot, bu tam Antalya Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek hastanın vaziyeti karşı bilim verdi ve uçağın otopark yeri hesabına cankurtaran istedi.

Uyguner, uçağın Antalya Havalimanı'na inişinin peşi sıra ambulansla götürülmüş olduğu hastanede otama dibine alındı.

Bir kongreye kullanmak düşüncesince bulunmuş olduğu uçakta rahatsızlanan yolcuya müdahale fail etibba ortada toprak meydan Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Akkoyunlu, yaşananları AA muhabirine anlattı.

- "Hastanın yanına gittiğimde bilinci kapalıydı"

İstanbul’dan akıntı ettikten müşterek müddet sonradan olayın yaşandığını tamlayan Akkoyunlu, müşterek yolcunun fenalaştığı, uçakta hekim olup bulunmadığı anlamında sesli duyuru yapıldığını söyledi.

Müdahale esnasında hastanın kalbinin durduğunu ayırt ettiğini dile getiren Akkoyunlu, "Hastanın yanına gittiğimde bilinci kapalıydı. Hastanın umumi vaziyeti bozulup bilinci ağız ağıza kapanınca koltukların arasından daha enli müşterek bölgeye taşıdık. Uçakta benimle beraberce 4 hekim vardı." dedi.

Müdahalenin peşi sıra hastanın yaşama döndüğünü özetleyen Akkoyunlu, “Hastayı entübe ettik. Müdahaleden sonradan hastanın kalbi baştan çalışmaya başladı, teneffüs baştan geldi. Kalp mesajıyla bu arada hastalanmış aşırı şükür yaşama döndü. Bizim düşüncesince de aşırı bahtiyar müşterek andı.” sanarak konuştu.

Müdahale ettikleri Salih Uyguner’in oğlunun teşekkürname düşüncesince elmek gönderdiğini de tamlayan Akkoyunlu, bu durumun kendisini aşırı bahtiyar ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Akkoyunlu, “Olayı unuttuk, devrisi çağ sabahleyin uçakta kalbi duran hastanın oğlunun teşekkürname mailiyle karşılaştım. Bu benim düşüncesince güvenilmez müşterek olaydı” ifadelerini kullandı.

Benzer müşterek vakada mahkemelik oldu

Bu bir hale benzeri müşterek vakası Iğdır’da da yaşadığını, hastanın ölüm etmesi üstüne yakınları çeşidinden oluşturulan sorun zımnında mahkemelik bulunduğunu aktaran Akkoyunlu, bu davanın 5 sene sürdüğünü ve 1 çağ mevkuf kaldığını anlattı.

Uçakta rahatsızlanan yolcuya müdahale esnasında eskiden yaşadıklarının aklına geldiğini ancak durumun ağırbaşlı bulunduğunu ayırt edince doğaç müdahale ettiğini tabir fail Akkoyunlu, “Meslek namına avlu ve ahiret yolculuğu ortada müşterek noktada duruyoruz. Özellikle zat haklarının cılız olması ve mahkemeye bariz bulunan bölümü afiyet çalışanlarını az buçuk daha yıpratıyor ve benzeri vakalara müdahale dair tereddütte bırakıyor.” biçiminde konuştu.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?