Dünya

Johnson'dan İngiltere için kısıtlama sinyali

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kalan Covid-19 olayları karşısında acemi kısıtlamaların getirilebileceği sinyalini vererek, “Kamuyu arkalamak için elan çok ilaç kabul etme ihtimalimiz hala gündemde" dedi.

Johnson'dan İngiltere için kısıtlama sinyali
20-12-2021 22:44

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kabin toplantısının arkası sıra icra ettiği matbuat açıklamasında, kalan Covid-19 olayları dolayısıyla İngiltere için acemi kısıtlamaların getirilebileceği sinyalini verdi. Kısıtlamaların ne olacağına bağlı rastgele ortak açıklamada namevcut Johnson, hükümetin Covid-19 verilerini "saat başı" izleme ettiğini söyleyerek, ilerleyici günlerde hükümetin kuralları sıkılaştırılabileceği dair halkı uyardı.

“Kamuyu arkalamak için elan aşkın tedbir kabul etme ihtimalimiz hala gündemde"

Covid-19'un Omicron mutasyonunun yurt genelinde, ilkin de hükûmet merkezi Londra'da arttığına ve sayrılarevi kabullenin ayrımsız halde artma gösterdiğine ilgi çekici Johnson, şu anki durumun "son aşama zor" bulunduğunu tabir etti. Hükümetin Omicron mutasyonunu arama dibine kabul etmek için rastgele detaya baktığını aktaran Johnson, "Kamuyu arkalamak için elan aşkın tedbir kabul etme ihtimalimiz hala gündemde" dedi.

İngiltere için ek kısıtlamaların getirilebileceğini tamlayan Johnson, "Bunun iktisadi tarafını de gözden geçireceğiz" ifadelerini kullanarak, hakeza ortak halde ortak ekip KDV indirimi ve evcil konseylerden fonlar halinde yardımların olabileceğini açıkladı.

Milyonlarca insanoğlunun önceki aşısını hâlâ yaptırmadığına ilgi çekici Johnson, aşılamanın iri ayırt meydana getirdiğini ve bu yöndeki kanıtların aşkın bulunduğunu tabir etti. Johnson, İngiliz halkını "dikkatli olmaya" ve "güçlendirici aşılama dozlarını almaya" çağırdı.

SAGE'den sayrılarevi başvurularının günde 3 bine ulaşabileceği uyarısı

İngiltere Hükümetinin Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) ise, elan aşkın kısıtlama bulunmadığı takdirde sayrılarevi başvurularının günde 3 bine ulaşabileceği dair kabineyi uyardı
Öte taraftan İngiltere Ekonomi Bakanı Rishi Sunak, ülkeye elan düzen bağı Covid-19 kısıtlamaları getirilmemesi dair direnmeye bitmeme ediyor. Basına uyarınca Sunak şu anda ülkede kalan fenomen rakamları dolayısıyla Noel etkinlikleri iptallerinden etkilenen konaklama ve misyon piyasası için acele istirdat paketi üstünde çalışıyor. Sunak, elan aşkın kısıtlama getirilmesi dair bunun "İngiliz işletmelerine ve işçilerine için yıldırma oluşturduğunu" tabir etmişti.

Son 24 saatte 91 bin 743 vaka

İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19'a bağlı icra ettiği açıklamada son 24 saatte 91 bin 743 fenomen belirleme edilmiş olduğu ve bütün fenomen sayısının 11 milyon 453 bin 121'e yükseldiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 44 ferdin yaşamını kaybettiğini, bütün dirilik kaybının ise 147 bin 261'e ulaştığını aktardı.

Son 24 saatte 8 bin 44 acemi Omicron vakası

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), son 24 saatte 8 bin 44 acemi Omicron olayının belirleme edilmesi ile bütün Omicron fenomen sayısının 45 bin 145 bulunduğunu açıkladı.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?