Dünya

Johnson, Macron'a kesintili göçmenleri kapatmak düşüncesince 5 maddelik yazı öneri etti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Manş Denizi'nde 27 bireyin yaşamını kaybetmesinin peşi sıra göç kriziyle başa büyümek düşüncesince Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a iptidai maddelik planın toprak almış olduğu varakpare gönderdi.

Johnson, Macron'a kesintili göçmenleri kapatmak düşüncesince 5 maddelik yazı öneri etti
26-11-2021 08:19
Londra

Johnson mektubunda, göçmenleri haiz bot ve teknelerin Fransa'dan ayrılmasını engel olmak düşüncesince eş karakol ve iadeli anlaşmasını içeren planın geçişler üstünde "anında ehemmiyetli kuma etkisi" olacağını savundu.

Johnson ve Macron, 31 bireyin öldüğü kaymakamlık sonrası ağır aksak toprak kayması görüştü

İnsan kaçakçılığı özne kusur çetelerinin işlerine teber vuracağını öne sürdüğü planın Fransa'nın da çıkarına olacağını kaydeden Johnson'ın mektubundaki maddeler şu halde sıralandı:

"Daha çok teknenin Fransız sahillerinden ayrılmasını engel olmak düşüncesince eş devriyeler yürütme edilmesi, içgüdü kabilinden elan ümranlı teknolojilerin kullanılması, devletlerin birbirinin karasularında çapraz bahir devriyesi ve açıktan bakma yapabilmesi, Manş Denizi'nin rastgele dü tarafında elan çok denetim ve sormaca muktedir olmak düşüncesince asıl zamanlı duyu paylaşımı, İngiltere-AB iadeli anlaşmasının beraberinde Fransa ile de düet kuma iadeli anlaşması üstünde aceleci çalışma."

İadelerin çabuk kuma halde yapılması yerinde "insanların hayatlarını insanoğlu tacirlerine tasdik etmelerinin ehemmiyetli seviyede azalacağını" korumak için çaba sarfeden İngiliz Başbakan, "Bu adımları atarak ve bulunan işbirliğimizi geliştirerek gayrikanuni göçle savaş edebileceğimize ve esbak gördüğümüz tahripkâr kayıpları elan çok ailenin yaşamasını engelleyebileceğimize eminim." dedi.

İngiltere'de gıcırtı

Öte taraftan İngiltere'nin başkenti Londra'da hükümetin göç politikası gıcırtı edildi. İçişleri Bakanlığı uğrunda birleşen göstericiler, ölümlerde İngiltere'nin de mesuliyeti bulunduğunu savundu.

"İngiltere de Suçlu", "Sınırlar Öldürüyor", "Kimse Yasadışı Değil" mukayyet döviz ve pankartlar haiz göstericiler, İngiltere'nin göç politikasını değiştirmesini istedi.

Yapılan konuşmalarda, tahsil edilen önlemlerin göçmenleri bloke etmek hesabına ölümlerine hastalık yer aldığı belirtilerek, "Bu kuma göç krizi değil; kuma adamlık krizi, kuma acıma krizi, bu kuma insanoğlu inşası kriz." denildi.

Eylem esnasında birtakım göstericilerin yolu trafiğe kapattığı görüldü. Protesto sonra birtakım eylemciler, kolluk kabilinden durdurularak gözaltına alındı.

27 muhacir yaşamını kaybetti

Fransa'dan Manş Denizi üstünden İngiltere'ye geçmeye etkin ağır aksak göçmenleri haiz teknenin batması sonucu, aralarında 5 eş ve 1 kız çocuğunun bulunmuş yer aldığı minimum 27 ağır aksak muhacir yaşamını kaybetmişti.

Olayla ilgilendiren 4 erkek gözaltına alınmış, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, meydana getirdiği açıklamada, Avrupa Birliğini (AB) "göç sorununa" bağlı aceleci toplantıya çağırmıştı.

AB Sınır Güvenliği Ajansı Frontex'in imkanlarının hemen güçlendirilmesi icap ettiğini vurgulayan Macron, "Fransa, Manş Denizi'nin mezarlığa dönüşmesine müsaade vermeyecek." demişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?