Politika

Japonya’dan Rusya'ya bir müeyyide daha

Japonya hükümeti, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline müteveccih ek yaptırımların bir parçası olarak, Rusya'nın "ayrıcalıklı ulus" tecim statüsünü bozma edeceğini duyurdu.

Japonya’dan Rusya'ya bir müeyyide daha
16-03-2022 08:06

Ukrayna'ya müteveccih saldırıları zımnında arsıulusal kamuoyunun kaba tepkisiyle karşılaşan Rusya'ya muteber yaptırımlarla Japonya'dan acemi bir müeyyide daha eklendi. Japonya hükümeti kabilinden meydana getirilen açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline müteveccih ek yaptırımların bir parçası olarak, Rusya'nın "ayrıcalıklı ulus" tecim statüsünün bozma edeceği tabir edildi. Japonya basınının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın sonucu en endamsız müddette kamuoyuna açıklayacağı belirtilirken, bahis konusu tedbirin arkası sıra Rusya'nın daha faziletkâr dış alım vergilerine editör olabileceği kaydedildi.

Japonya yaptırımları sertleştiriyor

Rusya'nın, Ukrayna işgalinin arkası sıra Moskova'ya evren ülkelerinden nice ticari müeyyide uygulanmış, Japonya da nısıf iletkenlere ve başka faziletkâr uygulayım bilimi ürünlerine müteveccih Rusya'ya dış satım kısıtlaması uygulamıştı.

ABD'den izah gelmişti

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz Cuma haset Rusya'nın ticari ilişkilerdeki "ayrıcalıklı ulus" statüsünü sona erdirmek hesabına Amerika engelleme batının harekete geçeceğini duyurarak, "Ülkelerimizin değme biri, Rusya'nın en aşırı kayrılan, imtiyazlı kavim statüsünü protesto etmek düşüncesince adımlar atacak" ifadelerini kullanmıştı.

Burak Ersoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?