Dünya

Japonya’da 24 cana mal olan yangında kundaklama şüphesi

Japonya'nın Osaka eyaletindeki birlikte binada geçmiş çıkan ve 24 bireyin ölümüme illet olan yangında, kliniği ateşe verdiği melhuz 61 yaşındaki adamın hastanede otama görmüş bulunduğu ve durumunun ağırbaşlı bulunduğu açıklandı.

Japonya’da 24 cana mal olan yangında kundaklama şüphesi
18-12-2021 09:23

Japonya'nın Osaka eyaletindeki 8 eğik yanında yapının 4. katında cemaziyelevvel çıkan ve 24 ferdin ölümüne kez açan yangınla ait acemi detaylar ortaya çıktı. Kundaklama ihtimali ilişkin yoğunlaşan asayiş güçleri, kanıt ifadeleri ve fenomen yerinden elde edilmiş bulgular ışığında şüpheleri 61 yaşındaki yanında koca üstünde yoğunlaştırdı. İsmi açıklanmayan şüphelinin yangının çıkmış bulunduğu anda psikiyatri kliniğinde bulunduğu belirlendi. Görgü tanıklarının ifadelerine uyarınca bekleme odasındaki yanında ısıtıcının yanına kestirme kağıdı koyduğu tamlanan şahsın, içre likit mevcut kestirme kağıdını tekmeleyerek yangını başlatmış bulunduğu öğrenildi. Olay noktayı tetkik ekipleri kliniğin antre kısmının ağız ağıza kül bulunduğunu belirleme ederken, kurbanların ise girişi muhasır alevler dolayısıyla yangından kaçamadığının kestirim edilmiş bulunduğu belirtildi.
Durumu ağırbaşlı yerine hastaneye kaldırılan şüphelinin tedavisinin bitmeme etmiş bulunduğu kaydedildi.

Evinde de dumanlar görülmüş

Şüphelinin 24 insana gömüt olan kliniğe 3 kilometre mesafede yaşadığını doğrulayan komşuları ise cemaziyelevvel sabahleyin saatlerinde şahsın evinden de dumanların yükseldiğini anlatım etti. Polis, şahsın zat evini de kundaklamaya çalışmış olabileceğinden şüphelenildiğini açıklarken, vakayla ait ayrıntılı soruşturmanın sürdüğü anlatım edildi.

Başbakan Kishida: "Çok feci yanında olay"

Japonya'yı sarsan yangın faciası ile ait açıklamalarda mevcut Japonya Başbakanı Fumio Kishida "Çok trajik" yerine nitelediği fenomen ile ilgili, "Öncelikle fiili hali nedenleriyle beraberce kavrayarak yanında hâlâ yaşanmaması düşüncesince güç göstermeliyiz" dedi. Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunan Kishida, vurulan mağdurlara ise en çelimsiz müddette salah temennisinde bulundu.

Kundaklama şüphesi

Japonya'nın Osaka eyaletindeki Sonezaki Shinchi branşında mevcut 8 eğik yapının 4. katındaki yanında klinik, cemaziyelevvel sabahleyin 10.20 sularında alevlere tasdik olmuş, sebebi adsız sansız yangında 24 ferdin hayatını yitirdiği doğrulanmıştı. 4 ferdin çorlu yerine kurtulmuş bulunduğu vakayla ait sormaca başlatılmıştı.

Burak Ersoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?