Politika

Japonya, Rusya ve Belarus'a yönelik yaptırımlarının kapsamını genişletiyor

Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Ukrayna'ya yönelik karışma başlatması zımnında Rusya ve Belarus'a yönelik ek yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

Japonya, Rusya ve Belarus'a yönelik yaptırımlarının kapsamını genişletiyor
08-03-2022 08:10

Rusya'nın Ukrayna'yı karışma etmesinin peşi esna gün batısı hayatına katılarak Moskova'ya müşterek paradigma müeyyide yürütüm sonucu meydan Japonya'dan, acemi ek müeyyide sonucu geldi. Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno icra ettiği açıklamada, Belarus ve Rusya'ya huzur şimdi çok müeyyide uygulayacağını duyurdu. Hükümet yetkilileri ve ilişik firmaların varlıklarının dondurulacağını tamlayan Matsuno, Japonya'nın Rusya'ya yer yağı ayıklama ekipmanı ihracatını, Belarus'a ise hem çırçıplak bununla beraber askeri yararlanma gayesi bulunan mahsulat kendisine aşina ikiz kullanımlı malların satışını yasaklayacağını tabir etti.

Yaptırımlar ağırlaşıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlatmış olduğu işgalin peşi esna G7 devletleri ve Avrupa Birliği (AB) ile baş başa akım edeceğini açıklanan Japonya hükümeti, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin yanı esna Rusya ve işgalde yardımı mevcut Belarus'a müşterek paradigma müeyyide yürütüm sonucu almıştı. Rus talih tahvillerinin ticaretinin yasaklanacağını duyuran Japonya hükümeti, başkaca şimdi sonradan açıklanan ek yaptırımların nısıf iletkenler ve öteki mahsulat üstündeki dış satım kısıtlamalarını, Rus mal kuruluşlarının varlıklarının dondurulmasını ve makul isim ve firmalar düşüncesince ara sınav ambargosunu içerdiğini duyurmuştu. Japonya Başbakanı Fumio Kishida geçtiğimiz hafta icra ettiği açıklamada, "Belarus'un, Rusya'nın Ukrayna işgaline iştirakı menfez önüne alındığında, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko da engelleme iktisap etmek gibi insanlara ve kurumlara müeyyide uygulamaya ve dış satım arama önlemlerini yapmaya değişmeyen verdik" ifadelerini kullanarak, yaptırımların genişleyeceğinin sinyalini vermişti.

Burak Ersoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?