Asayiş

İzmir'de tefeci çetesine baskın: 3 gözaltı

İzmir Ödemiş ve mekân ilçelerde, vatandaşlara hisse senedi imzalatıp faziletli faizle namus borcu veren, borcunu ödeyemeyen vatandaşları da yürütme eliyle kıygın fail çete çökertildi. Operasyonda 3 kuşkulu kıskıvrak yakalandı.

İzmir'de tefeci çetesine baskın: 3 gözaltı
17-03-2022 14:31

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, Ödemiş ve yer ilçelerde faizcilik ve tokatçılık icra ettiği belirlenen K.A., C.A. ve M.A. angın 3 kuşkulu üstünde emek vermek yürüttü. Çalışmalar kararında 3 şüphelinin, konuşu hali çirkin ve bankalardan güven alamayan vatandaşları arayarak asistan olabileceklerini, karşılığında faizi ile borçlandırarak hisse senedi aldıkları, senetleri ödeyemeyenleri yürütme takip edeni eliyle para edimlerine yorumlama koydurduklarını belirleme etti.

Kıskıvrak yakalandılar

Yürütülen çalışmaların peşi sıra şüphelilere ilgilendiren ev ve iş noktayı adreslerine, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde dizi eylem gerçekleştirildi. Adreslerde meydana getirilen aramalarda, 7 nüsha kırcı senet, 1 gereksiz senet, 3 nüsha çek ve 19 nüsha silah fişeği ele geçirildi. Operasyonda gözaltına tahsil edilen 3 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Ali İhsan Çiftçi
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?