Gündem

İzmir'de canlı Ukraynalılar, Rusya'nın saldırısını kınadı

İzmir'de canlı Ukrayna vatandaşları, Rusya'nın ülkelerine düzenlemiş olduğu saldırıya üzerine demonstrasyon düzenledi.

İzmir'de canlı Ukraynalılar, Rusya'nın saldırısını kınadı
27-02-2022 15:56
İzmir
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}İzmir'de canlı Ukraynalılar, Rusya'nın saldırısını kınadı

İzmir Ukraynalılar Derneği üyeleri, çocuklarıyla Gündoğdu Meydanı'nda nezdinde araya geldi.

Türk ve Ukrayna bayrakları haiz grup, "Savaşa hayır", "Saldırıları durdur Rusya" pankartları açarak, Rusya aleyhine çarpıcı sözler attı.

Katılımcılardan bazıları, gözyaşlarını tutamadı.

İzmir'de canlı Azerbaycanlı ve Kırımlı nezdinde kadro Türk de protestoya dayanak noktası verdi.

Dernek Başkanı Olena Özbek, Ukrayna millî marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının arkası sıra matbuat açıklaması yaptı.

Özbek, meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'ye, Ukrayna'nın arazi bütünlüğü ve egemenliğine verdiği destekten dolayı teşekkürname etti.

Rusya'nın sivilleri de gaye alındığını vurgulayan Özbek, "Dünya yerine daima baş başa tığ bu faşizmi durdurmalıyız. En kaba yaptırımlarla bu mücadelesi bitirmemiz lazım. Türk halkı da Kurtuluş Savaşı'nda buna benzeşim nezdinde direnç gösterdi. Şu anda Ukraynalılar da benzeşim nezdinde mücadeleyi veriyor fakat şimdi çok tahribat yapılmaksızın bunu en acele biçimde bitirmemiz gerekiyor." sanarak konuştu.

Acılarının şişman bulunduğunu kail Özbek, "Çocuklarımız ölmeye bitmeme ediyor. Rus vatandaşlarına sesleniyorum, lütfen çocuklarınızı bu muharebeye göndermeyin." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?