Politika

İYİ Partili Ağıralioğlu: Hiçbir esbabımucibe Lütfü Türkkan'ın dediği lafı meşrulaştıramaz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağıralioğlu, "Hiçbir esbabımucibe Lütfü Türkkan'ın dediği lafı meşrulaştıramaz, bu yanlıştır. Genel Başkan'ın hakeza müşterek hatayı, kabahati görmezden gelmesi kabil değildir." dedi.

İYİ Partili Ağıralioğlu: Hiçbir esbabımucibe Lütfü Türkkan'ın dediği lafı meşrulaştıramaz
08-11-2021 16:09
TBMM

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın müşterek martir yakınına müteveccih kullandığı küfürlerin katiyen affedilemeyecek müşterek tutum bulunduğunu belirtti.

İYİ Parti'nin kurulduğu günden bu yana Genel Başkan Meral Akşener ilkin ballanmak neredeyse millete fariza düşüncesince yola çıktıklarını fakat bu yolda iftiralara sunulan kaldıklarını özetleyen Ağıralioğlu, şöyleki bitmeme etti:

"İYİ Parti hakarete uğramış olduğu şekilde taşlama etmemeyi, rencide edilmiş olduğu şekilde sertlik etmemeyi, adaletsizlik görmüş olduğu şekilde on paralık hiç kimseye gadir etmemeyi kendisi düşüncesince seziş edinmiş müşterek partidir. Dolayısıyla tek esbabımucibe Lütfü Türkkan'ın dediği lafa esbabımucibe olamaz, meşrulaştıramaz, bu yanlıştır. Bu yanlışın lakin ile lakin ile gölgelenmesi, Türk milletine fariza iddiasında bulunan müşterek partinin ve Türk milletinin tek ferdinin eş değildir. Meral Akşener, birinin annesi, birinin bacısı, birinin ablası, birin halası, teyzesi ve müşterek kadındır. Genel Başkan'ın hakeza müşterek hatayı, kabahati görmezden gelmesi beklenir değildir."

"Hiç kimesne şehitlere saygısızlık ve taşlama edemez"

Ağıralioğlu, İYİ Parti'nin, sorumluluk yapınca hatasıyla yüzleşebilen, bunun sorumluluğunu taşıyabilen, bedelini ödeyen ve yanlış özne partili arkadaşını asimilasyon makamından arka çekici müşterek fırka bulunduğunu dile getirdi.

Siyasette hakeza yanlışların ve kabahatlerin yaşanabileceğini kaydeden Ağıralioğlu, "Ama bu kabahatlerden tek nesne olgunlaşmamış kabilinden kalkışmak siyasa kurumunun saygınlığını aşındırır. Siyaset kurumunun kavim nezdindeki itibarını gölgeler ve milletin devlete bulunan hürmeti kalmaz. Hiç kimesne şehitlere saygısızlık ve taşlama edemez. Bu memlekette on paralık kimesne tek esbabımucibe ile bu denli iğrenç sözlerle on paralık hiç kimseye kalay edemez. Kitabımızda, imanımızda, inancımızda, kültürümüzde, siyasal kurgumuzda, hayalini kuruduğumuz Türkiye'de hakeza müşterek küfrün noktayı yoktur. Böyle müşterek kabalığın, hakaretin noktayı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Yavuz Ağıralioğlu, müşterek gazetecinin, Türkkan'ın, partiden istifa yazar etmeyeceğine bağlı sorusuna, "Bugün müşterek intihap yapacağız, sonradan proses neyi gerektiriyorsa, milletimize ilgilendiren sorumluluklarımız neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Bu süreci yönetirken siyaseten tashih buyurmak kabilinden müşterek hesabımız yok. Biz siyasal rakiplerimize gönül rahatlığı yarar kollamıyoruz. Bizim memleketi toparlamak ve makulü bina buyurmak kabilinden müşterek sorumluluğumuz var. Milletimizin vakarına makul davranacağız." cevabını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?