Politika

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Lütfü Bey'in hatasını mazeretli görecek değiliz

Akşener, İYİ Parti'li Türkkan'ın, Bingöl'de ortak martir yakınına müteveccih kullandığı ifadelere ilişkin, "Lütfü Bey, ortak günah yaptı. Elbette bu hatayı mazeretli görecek değiliz." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Lütfü Bey'in hatasını mazeretli görecek değiliz
09-11-2021 14:16
TBMM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın, Bingöl'de müşterek martir yakınına müteveccih kullandığı ifadelere ilişkin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Evet, Lütfü Bey, müşterek günah yaptı. Karşısındaki, Genel Başkanı'na bununla beraber eş bulunan Genel Başkanı'na ağza alınmayacak küfürleri, hakaretleri etmiş. Ahlaksız müşterek eş da olsa esirgeme içgüdülerine, sinirlerine bilgili olması gerekirdi. Siyasi deneyimi ve pozisyonu bunu gerektirirdi. Ama maatteessüf olamadı ve hislerine mağlup düştü. Elbette bu hatayı mazeretli görecek değiliz."

Türkkan'ın gereğini yaparak, takım başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini hatırlatan Akşener, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Biz hatalarımızdan aldığımız derslerle herhangi müşterek güzeşte devir büyüyoruz. Lütfü Bey, müşterek günah yapmış oldu sorumluluğunu aldı. Bundan sonrası bu özrün karşılığı nedir? Onu anlamaktır. O özrün karşılığının bundan ahir faslı da hukuktur."

Bu arada İYİ Parti Grup Başkanvekilliğinden istifa fail Lütfü Türkkan, toplantıya katılmadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?