Dünya

İtalya'da Kovid-19'la mücadelede 50 gözyaşı hakkında aşı zorunluluğu getirildi

İtalya'da hükümet, Kovid-19 salgınıyla mücadelede 50 yaşın üstündekilere aşı zorunluluğu getirdi.

İtalya'da Kovid-19'la mücadelede 50 gözyaşı hakkında aşı zorunluluğu getirildi
06-01-2022 13:14
Roma

Başbakan Mario Draghi liderliğindeki Bakanlar Kurulu, çabucak yükselmeye bitmeme fail vakaların önüne geçilmesi neredeyse müşterek saf toy kararlar aldı.

Bakanlar Kurulunun esbak tün oy birliğiyle almış bulunduğu değişmeyen doğrultusunda ülkede 50 gözyaşı üstündekilere Kovid-19 aşısı yaptırma zorunluluğu getirildi. Buna göre, 50 yaşını doldurmuş olanlar düşüncesince 15 Şubat’tan itibaren hoppadak aşı yaptıranların yahut Kovid-19 geçirenlerin gerçekleştirme edebildiği "Süper Yeşil Geçiş Belgesi" bulundurma zorunluluğu başlayacak.

Başbakan Draghi, 50 gözyaşı üstündekiler düşüncesince aldıkları bu kararı, "vaka artışını frenleme ve hastaneye yatma riski efdal gözyaşı gruplarını salgından korumaya müteveccih müşterek müdahale" yerine gerekçelendirdi.

Hükümetin yılbaşından önceki açıklamış bulunduğu sonuç verilere göre, kısaca 5,5 milyon bireyin Kovid-19 aşısı yaptırmadığı, bunların ehemmiyetli müşterek kısmının 50 gözyaşı üstündekiler bulunduğu kaydedilmişti.

Öte taraftan şimdi önceki afiyet çalışanları, kalabalık ve inanma çalışanları düşüncesince getirilen aşı yaptırma zorunluluğuna efdal tedrisat kuruluşlarında fariza karşılayıcı personel de eklendi.

"Normal Yeşil Geçiş Belgesi"nin kapsamı genişletildi

Hükümet, "aşı belgesi" yerine bildik ve aşı yaptıranların, Kovid-19 geçirenlerin yahut sonuç 48 saatte aksi müessir sürüntü testi sahiplerinin alabildiği "Normal Yeşil Geçiş" sertifikasının da kapsamını genişletti. Buna göre, amme kurumları, bankalar, kuaförler ve alım satım merkezlerine girişlerde esas düzeydeki "yeşil geçiş" vesikası gerekecek.

Hükümet, 23 Aralık'ta ise müzeler, sergiler, spor salonları, kafe-barlar, ana konu ve canlılık parkları, içtimai merkezler, husus ve aldatmaca salonları ile aşındırmak salonları kabil bölgeler düşüncesince hoppadak aşı yahut Kovid-19 geçirenlerin gerçekleştirme edebildiği "Süper Yeşil Geçiş" sertifikasını zorunlu bir duruma getirmişti.

Dün açıklayan verilere göre, sonuç 24 saatte belirleme edilen 189 bin 109 vaka, "salgının başladığı Şubat 2020'den buyana kayda sabık en efdal günce olay sayısı" olmuştu.

Salgının esasen bu yana İtalya'da yaşamını kaybedenlerin sayısı ise 138 bin 276'ya yükselmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?