Dünya

İtalya'da bölümsel yerli seçimlerden özek sol zaferle çıktı

İtalya’da bölümsel evcil seçimlerin ikinci turunda biçim sol ittifak, başşehir Roma ve Torino kentlerinde şehremaneti başkanlığını elde etti. Son çağda oyları artma eğiliminde çok esen ise Trieste haricinde şişman kentleri kazanamadı.

İtalya'da bölümsel yerli seçimlerden özek sol zaferle çıktı
18-10-2021 20:29
Roma

İtalya'da önce turu 3-4 Ekim’de meydana getirilen bölümsel yerli seçimlerde, nazar boncuğu namzet yüzdelik 50 üstünde oy alamadığı düşüncesince şehremaneti başkanları muhtemelen sıfır 65 yerleşme durumunda cemaziyelevvel ve dakika meydana getirilen ikinci dolaşma şeb ezanı saatlerinde sonuçlandı.

Resmi sıfır neticelere göre, Demokratik Partinin (PD) önderlik etmiş olduğu biçim sol ittifak, başşehir Roma ve Torino’yu kazandı.

Buna göre, Roma'da yüzdelik 60 oy meydan biçim solun adayı, emektar Ekonomi ve Maliye Bakanı Roberto Gualtieri, yüzdelik 40 oy meydan biçim sahih talibi Enrico Michetti’yi geçerek Roma’nın dünkü şehremaneti reisi oldu.

Ülkenin birlikte öbür şişman kenti Torino’da da biçim solun talibi Stefano Lo Russo yüzdelik 59'luk oy oranıyla tarzı kazanarak, Torino'nun dünkü şehremaneti reisi seçildi.

Merkez sağlıklı ittifakın seçme kazanılmış olduğu biricik şişman site ise Trieste oldu. Merkez sahih talibi Roberto Dipiazza yüzdelik 51’lik oy oranıyla tarzı kazanarak, koltuğunu korudu. Dipiazza, 4. el bu göreve seçildi.

Bugünkü ikinci dolaşma seçimlerde Roma ve Torino'yu ele geçiren biçim sol ittifak, bölümsel yerli seçimlerin önce turunda da Milano, Napoli ve Bolonya kentlerini kazanmıştı.

Sağ bağlaşma yenilgiyi onama etti

PD önderi Enrico Letta, seçme neticelerini değerlendirdiği konuşmasında, bunun kendileri düşüncesince ehemmiyetli ve şişman birlikte utku bulunduğunu belirterek, şu an düşüncesince er seçme taleplerinin olmadığını, Mario Draghi liderliğindeki hükümetin bitmeme etmesi icap ettiğini söyledi.

Roma Belediye Başkanlığını ele geçiren Roberto Gualtieri, sonuçların muhtemelen olmasıyla meydana getirdiği açıklamada, her insanın başkanı olabileceği sözünü verirken, Roma’yı baştan başlatıp, yükseltmek düşüncesince çalışacağını vurguladı.

Sağ bağlaşma partilerinden baş döndürücü sağcı İtalya’nın Kardeşleri Partisi (FdI) önderi Giorgia Meloni de seçme sonuçlarının muhtemelen olmasıyla meydana getirdiği açıklamada, "Merkez sağlıklı ittifak, bu seçimlerden yengiyle baskı fakat bu birlikte katabolizma değil. Trieste'de kazandık fakat öbür şişman illerde solu yenmeyi başaramadık. Merkez sağ, bu neticeler üstüne çalışmalı." dedi.

Bu arada, İtalyan basınında çıkan bilgi ve yorumlarda da biçim solun kemiksiz birlikte utku elde etmiş olduğu ve biçim sahih da kaybetmiş olduğu belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?