Gündem

İstanbul’un barajlarında doluluk yüzde 51,19

İstanbul'da barajların doluluk payı yüzde 51,19 namına ölçülürken, geçtiğimiz sene bire bir devirde bu nicelik yüzde 37,32 namına gerçekleşmişti.

İstanbul’un barajlarında doluluk yüzde 51,19
30-09-2021 14:30

İSKİ'den meydana getirilen açıklamada, yağışlı olması muhtemel çağa girilirken İstanbul'daki barajların doluluk oranının yüzde 51,19 namına ölçüldüğü belirtildi. Açıklamada geçtiğimiz sene bire ortak devirde bu oranın yüzde 37,32 olduğu, önümüzdeki devirde gerçekleşmesi muhtemel yağışlarla, barajlardaki su miktarının artmasının beklendiği tabir edildi.

İSKİ'nin İstanbul'a su sağlayıcı Melen Sistemi'nin kapasitesinin arttırılması düşüncesince de çalışmalarına bitmeme ettiği, dünkü pompaların eklenmesi ile beraberce sistemin kapasitesinin günce 735 bin metreküp artacağı öğrenildi. İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu İstanbul'da çelimsiz vadede su problemi yaşanmayacağını tabir ederek, “Buradan İstanbullulara ortak kat hâlâ çağrıda bulunan olmak istiyorum.

Suyun herhangi ortak biricik damlasının önemini bilelim. Gerek bulunan kaynakların doğurgan kullanılması gerekse de zayi gümrüksüz oranının düşürülmesi düşüncesince icraat yürütüyoruz. Türkiye genelinde bu miktar yüzde 50'ler civarında. İstanbul'da ise 2019 senesinde yüzde 22,31 bulunan payı 20,68'e düşürdük. Yani Elmalı Barajı'nın kestirmece 2 sert denli ortak suyu kurtardık. Amacımız bu payı yüzde 15'lere çekebilmek” halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?