Asayiş

İstanbul’da iş adamının villasına silahlı saldırı kamerada

Emirgan'da iş kadını Mustafa Feridun Uzunyol'un aşırı villası şeb ½ si deniz hırsızı taksiyle mevrut silahlı birlikte agresif çeşidinden kurşunlandı. Saldırı hatırat kameralara saniye saniye yansırken, vakada vurulan olmadı. İş adamının şikayeti karşı Sarıyer Asayiş

İstanbul’da iş adamının villasına silahlı saldırı kamerada
25-04-2022 16:32

Olay, geçtiğimiz 5 Nisan Salı haset zaman 00.30 sıralarında Sarıyer Emirgan'da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iş kadını Mustafa Feridun Uzunyol'un villasına mevrut silahlı birlikte saldırgan, belinden tabancasını çıkartarak mermi yağdırdı. Olayda ölen yada vurulan olmazken, agresif çabucak uzaklaşarak kayıplara karıştı. Olayın peşi sıra iş kadını Uzunyol'un şikayeti için Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri düzentileme başlattı.

Sarıyer polisi yavaş yavaş izlem etti

Yapılan icraat çerçevesinde asayiş kamera görüntülerini inceleyici manşet ekipleri, vakası meydana getiren şahsın deniz hırsızı birlikte göçüm ile sokağa geldiğini belirleme etti. Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde bulunan taksici Murat D. ile mülaki polis, şoförün fenomen namına bıraktığı şahsın Yusuf S. bulunduğu belirledi. Bunun için hazırlıklarını mütemmim Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri, adresini belirleme etmiş bulunduğu Yusuf S.'yi Eyüpsultan Göktürk'te kıskıvrak yakaladı.

Hem azmettirici aynı zamanda agresif yakalandı

Gözaltına tahsil edilen Yusuf S. emniyetteki ifadesinde vakası kendinin gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Akrabam Gökhan A. ile iş adamının ortada borç verecek meselesi vardı. Olay haset Gökhan A. bana kağıda adresi yazıp verdi. Alkollüydüm vakası gerçekleştirdim. Sonra vakada kullandığım silahı ona tasdik ettim” dedi. Bunun için azmettirici bulunduğu kanıt edilen golf hocası Gökhan A. da Göktürk'teki adresinde yakalandı. Şahsın adresinde meydana getirilen aramalarda ise ruhsatsız silah ele geçirildi. Gözaltına tahsil edilen Gökhan A. da çirkin Yusuf S.'ye villanın adresini kendisinin verdiğini, vakada makbul silahı ise baraja attığını itiraf etti.

Tetikçi ve azmettiriciye ev hapsi verildi

Emniyette “suça azmettirmek” suçundan adli muamelat meydana getirilen Gökhan A. ve “Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi” ile “tehdit” suçundan tetikçilik eden Yusuf S., Sarıyer Asayiş Büro Amirliğindeki işlemlerinin peşi sıra adliyeye irsal edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece adli arama hükümleri uygulanarak ev hapsi şartı ile başıboş bırakıldı.

Saldırı hatıra kamerada

Öte taraftan villaya meydana getirilen saldırı ise asayiş kameralarına yansıdı. Görüntülerde, çirkin boz mülevven birlikte taşıt ile fenomen namına geliyor. Villanın camına akıllıcasına biberli ediyor. Bir boşluk silahı konuşma korkusu yapıyor fakat arka arkaya biberli etmiş bulunduğu görülüyor.

Doğan Can Cesur - Hasan Zahid Ezim
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?