Asayiş

İstanbul’da gasp çetesine operasyon: Şüpheliler gözaltına alındı

İstanbul'da çabucak aşkın ilçede gasp vakasına müdahil çete üyeleri, manşet ekiplerinin 70 saatlik düzenlilik kamerası görüntülerini tetik birlikte biçimde incelemesi kararı kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Gaspçıların değişik senelerde karıştıkları hadisat is

İstanbul’da gasp çetesine operasyon: Şüpheliler gözaltına alındı
09-02-2022 23:30

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mevrut ihbarlar üstüne şehir genelinde çabucak çok ilçede gasp vakasına müdahil çeteyi göçermek düşüncesince düzentileme başlattı. Şahısların kimliklerini saptama etmek düşüncesince 25 Ocak haset bıçak diretmesiyle yıldırma yazar 130 TL mülk ile telefonunu gasp ettikleri Muhammet Burak B. adlı kişiyle mülaki ekipler, olayın yaşandığı yerdeki düzenlilik kameralarını bir tane hiç inceledi. Ekipler icra ettikleri çalışmalarda 26 Ocak haset Beyoğlu'nda Mustafa A. adlı bireyin gasp edilmiş olduğu vakadaki kişilerin bire bir bulunduğunu belirleyerek çalışmalarını genişletti.

70 saatlik düzenlilik kamerası görüntüleri inceden inceye incelendi

İki olayın da bire bir eşhas kabilinden yapıldığını belirleme fail ekipler, olayın yaşandığı bölgeler ve kuşkulu kişilerin gidişat istikametinde kestirmece 70 saatlik düzenlilik kamerası görüntülerini inceden inceye inceledi. Yapılan icraat kararında kuşkulu kişilerin türlü suçlardan emniyette kayıtları mevcut E.E. (22), D.S. (19), Ş.K. (20) ve R.Ş. (19) bulunduğunu belirleyerek derdest etmek düşüncesince düzentileme başlatıldı.

Şüpheliler Esenler'de yakalanarak gözaltına alındı

Ekiplerin meydana getirdiği icraat sonucu kuşkulu eşhas Esenler'de yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen eşhas manşet merkezine götürüldü. Şüphelilerin il genelinde apayrı vakalara dağılmış olabildiği üstüne düzentileme önleyen ekipler, kişilerin 22 Ocak haset Bağcılar'da, 29 Ocak haset Beyoğlu'nda da gasp suçuna karıştıklarını belirleme etti. Emniyetteki işlemlerinin peşi sıra adliyeye irsal edilen R.Ş. ve E.E. tutuklanırken, D.S. ve Ş.K.'nin ise adli arama gibi başıboş bırakıldığı öğrenildi. Gaspçıların fenomen önceleri ve sonra beraberce gezdikleri anlamış olur ise düzenlilik kamerasına yansıdı.

Sadık Kahraman

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?