Asayiş

İstanbul’da bir mahalleye mazot hırsızı dadandı

İstanbul Zeytinburnu'nda bir mahalleye dadanan mazot hırsızı 5 arabanın deposunu ayrımsız yöntemle boşalttı. Şüpheli ad bir kamyonetten mazot çalarken düzenlilik kameralarına yakalandı.

İstanbul’da bir mahalleye mazot hırsızı dadandı
14-01-2022 09:02
Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi'nde 2 çağ içinde 5 araçtan mazot hırsızlığı vakası yaşandı. İddialara göre, kuşkulu yada şüpheliler vasıtaların antrepo kapağını kırarak yanı sıra getirmiş olduğu bidonlara mazotu doldurup görüngü yerinden uzaklaştı. Sabah araçlarının mazot kapağının fay bulunduğunu gören anahtar malikleri vaziyeti kolluk ekiplerine bildirdi. Olay durumunda çalışmalarını eden ekipler, kuşkulu yada şüphelileri belirlemek düşüncesince emek vermek başlattı.

Kamyonetten mazot araklayan kuşkulu kamerada

Sabah vakit 04.00 sıralarında mahalle esnafının kamyonetinden mazot araklayan kuşkulu asayiş kameralarına yakalandı. Görüntülerde, kuşkulu ad yanı sıra getirmiş olduğu bidonlarla asayiş kameralarına vurarak tarafını değiştiriyor. Daha sonradan kamyonetin antrepo kapağını kırarak mazotu bidonlara dolduruyor. Şüpheli çevresi kolaçan ettikten sonradan elinde mazot mahmul bidonlarla görüngü yerinden uzaklaşıyor.

“Depoyu kırmışlar”

Kamyonetinden mazot çalınan Murtaza Kara, “Anormal şeyler oluyor. Dün sabahleyin aracımızı otopark ettik. Sabah 09.00'dan evvel belediyeden doğruluk görevlileri aradı. Mazotun çalındığını söylediler. Depoyu kırmışlar. Bu sabahleyin ayrımsız obje oldu. Aynı biçimde ayrımsız vakaya verilen kaldık. 2 günde 5 otomobilin deposunu kırıyor ve mazotu çalıyorlar.

“Bir antrepo bin liraya doluyor”

Yaşanan hırsızlıktan ötürü zararını dile getiren Kara, “Bir antrepo bin liraya doluyor. Bir antrepo kapağının en basiti 100-150 TL. Yaşattığı sarsıntı cabası. Polis geldi. İnceleme yaptı. İş kaybımız da var. Bunu bir ad yada beş altı ad mi yapıyor, bilemiyoruz. Biri görmüş seslenmiş. Kaçmış. Orada da bir kişiymiş. Geliyor, bir de girgin kâmil kamerayı çeviriyor” niteleyerek konuştu.

Caner Sönmez - İsmet Aktaş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?